Реформаторските процеси в Македония, приносът на страната към глобалната сигурност

...
Реформаторските процеси в Македония, приносът на страната към глобалната сигурност
Коментари Харесай

Белият дом внимателно следи събитията в Македония

Реформаторските процеси в Македония, приносът на страната към световната сигурност и стратегическата ориентировка на жителите, политическите партии и македонското държавно управление за пълноправно участие в НАТО бяха тематики на срещите на вицепремиера и министър на защитата Радмила Шекеринска с Уилям Бъркли, шеф по европейски въпроси в Националния съвет за сигурност при Белия дом и Тина Кайданоу, помощник-секретар по политическите и военните въпроси в Държавния департамент.

„ Членството на Македония в НАТО ще значи триумф освен за нашата страна, само че и за Съединените щати и НАТО и ще има огромно въздействие върху стабилността и сигурността в района “, акцентира министър Шекеринска на срещите.

Уилям Бъркли означи, че Белият дом следи от близко развоя на събитията в Македония. Той акцентира, че Македония има „ съдружници “ в Белия дом, а способността на държавното управление да организира промени и да взема решение проблемите посредством договаряния назова „ огромен мотив “ за триумфа на страната. В умозаключение удостовери, че триумфът на Македония да получи покана за участие в НАТО ще бъде образец, който ще визира развиването на събитията в други страни от района.

Кайданоу от своя страна акцентира, че смяната в Македония единствено една година след политическата рецесия е забележима. „ Македония е значим сътрудник за Съединени американски щати и участието й в НАТО е значимо за стабилността на целия район “, сподели Кайданоу.

По време на формалното посещаване на Шекеринска в Съединени американски щати стратегическото партньорство сред Македония и Съединените щати бе доказано. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР