Различни групи поискаха от Meta, компанията за социални медии на

...
Различни групи поискаха от Meta, компанията за социални медии на
Коментари Харесай

Meta се сблъска с критики заради достъпа на непълнолетни до Horizon Worlds

Различни групи желаеха от Meta, компанията за обществени медии на Марк Зъкърбърг, да не позволява малолетни в метавселената.

На 14 април специалисти по онлайн сигурност и покровителствен организации изпратиха писмо до основния изпълнителен шеф на Meta, в което упорстват компанията да анулира проекта си да разреши на младежи и младежи да употребяват приложението от метавселната – Horizon Worlds.

Според информацията, писмото е подписано от известни групи за сигурност като Common Sense Media, Airplay и Центъра за противопоставяне на цифровата ненавист.

Активистите настояват, че Meta би трябвало да реши рисковете от допускането на малолетни до метавселената, защото те ще бъдат по-податливи на тормоз и нарушение на неприкосновеността на персоналните данни в приложението за виртуална действителност.

Според писмото Meta би трябвало да изчака спомагателни инспекции за заплахите от метавселената, с цел да подсигурява сигурността на децата и юношите.

В отчета на Центъра за противопоставяне на цифровата ненавист от март се показва, че малолетни лица под 18-годишна възраст към този момент са били обект на корист от страна на възрастни в приложението, в това число полов тормоз.


 


Експертите по сигурността настояват, че Meta би трябвало да предприеме нови ограничения, свързани с самодейността им за метавселена, с цел да защищити малолетните, потвърждавайки, че в случай че компанията разреши на малолетните достъп до виртуалния свят, вместо да вземе защитни ограничения, тя ще покаже, че не може да ѝ се има доверие за отбрана на ползите на младежите.

Meta за първи път отвори Horizon Worlds за консуматори на възраст над 18 години през 2021 година, само че от този момент се бори да задържи интереса към платформата.

Според Джо Осбърн, представител на Meta, компанията има намерение да вкара спомагателни защитни ограничения и принадлежности, с цел да обезпечи подобаващи за възрастта на малолетните прекарвания, преди да направи Horizon Worlds налична за тях.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР