В допълнение към UV защитата, редовните прегледи са най-важната стъпка

...
В допълнение към UV защитата, редовните прегледи са най-важната стъпка
Коментари Харесай

Безплатни прегледи на бенки срещу рак на кожата

В допълнение към UV отбраната, постоянните прегледи са най-важната стъпка в предварителната защита на рака на кожата.  Ето за какво La Roche-Posay провежда безвъзмездни профилактични прегледи, като част от акцията #SAVEYOURSKIN.

На 30-ти май кожните лекари ще бъдат разполагаем на жителите в Пловдив. Това е опция за всеки да получи съвет и експертно мнение за положението на кожата си.

Безплатни дерматологични прегледи на бенки от 09:00 до 20:00 часа (с почивкиот 11:30 до 12:00 часа и от 17:30 до 18:00 часа) на следните места:
30 май ПЛОВДИВ – Южната страна на Централна поща, до паркинга на хотел Тримонциум
Запишете своя час за обзор на формалния уебсайт на La Roche-Posay .

ИНФОРМИРАНОСТТА Е ВАЖНА

Целта на акцията #SaveYourSkin е да увеличи информираността на жителите за смисъла на слънцезащитата и предварителната защита на злокачествените кожни тумори. Редовните прегледи и самопрегледи са основна стъпка в предварителната защита на меланома – най-опасната форма на кожен рак. Ако не се открие в точния момент, той може да протече доста тежко и има неприятна прогноза. Въпреки това, когато се диагностицира на ранен стадий, лекуването е допустимо в цели 99% от случаите.

Миналата година в акцията #SaveYourSkin бяха осъществени към 1,456 прегледа в 22 града в България, открити бяха 46 съмнителни лезии и пациентите получиха рекомендации за по-нататъшно лекуване. Меланомът най-често наподобява като асиметрична бенка с неравномерни ръбове, а цветът може да бъде тъмнокафяв, черен, червен или наследник.

Д-р Мина Сълева-Статева, кожен лекар в УМБАЛ “Александровска ”, основен помощник и учител в катедра “Дерматология и венерология ” към Медицинския университет София, акцентира, че:

„ Много пациенти подценяват риска от рак на кожата, само че статистиката демонстрира, че той е един от най-често срещаните карциноми и заболеваемостта продължава на нараства. Откриването на меланом в ранните етап доста усилва възможностите за сполучливо лекуване и преживяемостта. Меланомът може да се развие бързо и да стане животозастрашаващ, в случай че не бъде диагностициран и лекуван в точния момент. Затова не пропускайте своя годишен скрийнинг при умел кожен лекар – вашето здраве заслужава това внимание! “ 

Кампанията #SAVEYOURSKIN ще продължи и през месец Юни с безвъзмездни прегледи в кабинетите на кожни лекари от цялата страна.  

ОБЕДИНЕНИ Пожарна охрана СВЕТА – 540 000 БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДА В 35 СТРАНИ

La Roche-Posay, световен дермокозметичен бранд, препоръчван от 90 000 кожни лекари по целия свят*, от години е отдаден на повишението на осведомеността за предварителната защита на рака на кожата. От 2014 година насам са осъществени над 540 000 безвъзмездни прегледа в 35 страни в границите на акцията #SaveYourSkin, която с изключение на прегледи включва и образование на жителите, безвъзмездни препоръки от кожни лекари и рекомендации за ефикасна SPF отбрана.

Станете част от тази значима самодейност, запишете си обзор във вашия град и #SaveYourSkin.

Запишете своя час за обзор на формалния уебсайт на La Roche-Posay .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР