Съдии от Международния наказателен съд са издали заповеди за арест

...
Съдии от Международния наказателен съд са издали заповеди за арест
Коментари Харесай

Издадоха заповед за арест на Шойгу и Герасимов

Съдии от Международния углавен съд са издали заповеди за арест за някогашния министър на защитата на Русия Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов по обвинявания за ориентиране на набези против цивилни обекти и хора в Украйна, заяви " Ройтерс ". 
Прочетете още
В прессъобщение на съда се показва, че съдиите са открили, че има " рационални учредения да се счита, че двамата обвинени носят отговорност за ракетни удари, осъществени от съветските въоръжени сили против украинската електрическа инфраструктура от най-малко 10 октомври 2022 година до най-малко 9 март 2023 година ".

Международният углавен съд добави, че тези удари са били " ориентирани против цивилни обекти " и даже когато задачите може да са се смятали за военни, цивилните вреди " са били явно несъразмерни по отношение на предстоящото военно преимущество ".

Руските публични лица са обвинени в осъществяване на военни закононарушения и закононарушения против човечеството по отношение на ръководенето на офанзиви против цивилни украинци и против цивилни обекти в Украйна.

Русия, която сходно на Украйна не е член на Международния углавен съд, неведнъж е заявявала, че украинската енергийна инфраструктура е законна военна цел и отхвърля да е атакувала цивилни или гражданска инфраструктура, припомня Ройтерс.

Съдът издаде заповед за арест на президента Владимир Путин през март предходната година, решение, което Москва дефинира като " невалидно ". В отговор Русия издаде лична заповед против ръководителя на МНС.

Международният углавен съд, основан в Хага, не разполага със лична полиция за осъществяване на заповедите за арест. Тя разчита на правосъдната система на своите 124 членове, с цел да ги извърши.

На доктрина, всеки със заповед е възпрепятстван да пътува до държава-членка на МНС заради боязън от арест.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР