На воден режим преминават плевенските села Бръшляница, Пелишат и Стежерово.

...
На воден режим преминават плевенските села Бръшляница, Пелишат и Стежерово.
Коментари Харесай

Въведоха воден режим в три плевенски села

На воден режим минават плевенските села Бръшляница, Пелишат и Стежерово. Мярката е нужна в резултат на дефицит на водни количества.

Причина за това са високите температури, намалелият дебит на водоизточниците, остарялата водопроводна мрежа, както и увеличената консумация на питейна вода и използването й освен по предопределение.

От ВиК-Плевен са изпратени писма до кметовете на тези обитаеми места за въвеждане на режимно водоснабдяване и възбрана за поливане, пълнене на басейни и миене на улици, МПС и други

Със Заповед на кметовете на с. Бръшляница, с. Пелишат и с. Стежерово е въведено режимното водоподаване, по самостоятелен график за всяко населено място. Часовете за стартиране и прекъсване на водата са съобразени с техническите благоприятни условия и съществуващата инфраструктура на обитаемото място:
В село Бръшляница има вода от 08,00 часа до 20,00 часа; В село Пелишат: За улиците от центъра в посока Плевен вода щеима от 07,00 часа до 17,00 часа; За улиците от центъра в посока с. Вълчитрън и с. Згалево - от 17,00 часа до 7,00 часа; Село Стежерово е разграничено на 2 зони и водата се стопира през 24часа за всяка, от 10,00 часа до 10,00 часа на идващия ден. В село Стежерово еосигурена водоноска.
При смяна на обстановката, режимното на водоподаване може да бъдепроменено или анулирано, оповестяват от ВиК-Плевен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР