След като Комисията по ценни книжа и борси на САЩ

...
След като Комисията по ценни книжа и борси на САЩ
Коментари Харесай

Robinhood потвърдиха, че ще добавят спот Етериум ETF

След като Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) утвърди осем спот ETF продукта за Етериум, основният изпълнителен шеф на Robinhood Влад Тенев удостовери готовността на платформата да пусне продукта на борсата.

Процесът на утвърждение на спот Етериум ETF бе интензивен, като връзката сред SEC и заинтригуваните страни завърши за към четири дни. Това бързо утвърждение обаче не значи, че търговията може да стартира незабавно. Според водещи пазарни фигури като Джей Клейтън, действителната търговия на спот ETH ETF може да не стартира в продължение на няколко седмици заради идни инспекции и формалности.

Влад Тенев съобщи , че откакто търговията стартира, Robinhood ще поддържа продукта както в брокерски, по този начин и в пенсионни сметки. Той акцентира, че този ход ще усъвършенства достъпността на продукта, което е в сходство с уговорката на компанията да разреши на вложителите да се ангажират с крипто по разнообразни способи.

Въпреки че Robinhood не е най-вече брокерска компания за криптовалути, тя се трансформира в значима платформа за закупуване на криптовалути като Биткойн (BTC) , Етериум (ETH) и Shiba Inu (SHIB) . Robinhood бе измежду първите, които поддържаха спот артикули на Биткойн ETF, предлагайки безвъзмездни варианти за търговия, от които се възползваха вложителите на дребно.

Развитието на спот ETF продуктите за Етериум към момента е в развой на развиване. За разлика от тях, спот BTC ETF продуктите ззапочнаха да се търгуват още същата седмица, когато бяха утвърдени , употребявайки първичния звук в мощен първи ден на търговия, като BlackRock стартира повече от 70-дневна серия на приток.

Robinhood може да е измежду първите, които оповестиха проектите си за стартиране на спот Етериум ETF артикули, само че е евентуално и други брокерски компании да последват образеца.

Въпреки че точният график за началото на търговията остава неразбираем, специалистите предвиждат, че размерът на търговията за спот Етериум ETF ще бъде по-малко от половината от размера на Биткойн ETF, когато той стартира да се търгува през януари.

Междувременно разнообразни емитенти започнаха да афишират своите ETF-и на уеб страницата на DTCC, като бяха разкрити знаците на декларираните ETF-и.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР