След като през 2023 г. Канцлерският съд на щата Делауеър

...
След като през 2023 г. Канцлерският съд на щата Делауеър
Коментари Харесай

Делото за $100 милиона между Galaxy Digital и BitGo може да продължи

След като през 2023 година Канцлерският съд на щата Делауеър приключи делото, Върховният съд на щата откри, че определението в съглашението за обединение сред BitGo и Galaxy Digital е „ двусмислено “.

Върховният съд на Делауеър анулира предходно решение, отхвърлило иск за $100 милиона, подаден от BitGo против Galaxy Digital заради несполучлив опит за придобиване.

В известие от 22 май Върховният съд на щата Делауеър съобщи, че езикът в съглашението за обединение на стойност $1.2 милиарда сред BitGo и Galaxy Digital – което Galaxy приключи през август 2022 година – е неразбираем. Върховният съд реши да анулира решението на канцлерския съд, с цел да даде опция за разглеждане на спомагателни външни доказателства за разрешаване на тази неизясненост.

Това сполучливо обжалване, в началото подадено на 7 февруари, видимо дава на BitGo още една опция да предприеме правни дейности против Galaxy Digital. През август 2022 година BitGo подаде правосъден иск, в който твърдeше , че Galaxy съзнателно е нарушила съглашението за придобиване.От своя страна Galaxy твърдяха, че са имали право да приключи договорката, защото BitGo не е предоставила одитирани финансови доклади за 2021 година

„ “, съобщи Р. Брайън Тимънс, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма Quinn Emanuel, представляваща BitGo, след решението на съда.

Съдът в Делауеър е отхвърлил желае на BitGo с предупреждение през юни 2023 година Вицеканцлерът Джей Травис Ластър постанови, че Galaxy е имала „ чисто право за преустановяване “ все още на прекъснатото придобиване. В отговор на май 22 година решението, представител на Galaxy заяви, че компанията „ “ и остава „ “.

Ръководената от Майк Новограц компания Galaxy разгласи проекта си да придобие BitGo през май 2021 година като част от общественото си предложение в Съединени американски щати. През ноември 2022 година, по време на колапса на крипто борсата FTX, Galaxy разкри експозиция на стойност почти $77 милиона към компанията, преди FTX да подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР