42-годишна британско-китайска гражданка, която призна, че е заменила Биткойн токени

...
42-годишна британско-китайска гражданка, която призна, че е заменила Биткойн токени
Коментари Харесай

Осъдиха жена за участието в мащабна Биткойн схема за милиарди

42-годишна британско-китайска гражданка, която призна, че е заменила Биткойн токени за разнообразни активи като недвижими парцели и бижута, е наказана на шест години и осем месеца затвор, заяви Reuters.

Първоначално Джиан Уен е била изправена пред евентуална 14-годишна присъда по голям брой обвинявания, само че през март е приета за отговорна по едно обвиняване, обвързвано с пране на пари. При претършуване на жилището ѝ през 2018 година органите на реда и следовател, отговарящ за прането на пари, откриват сейф, съдържащ 61,000 BTC .

След претърсването съквартирантката на Уен, Яди Жанг, изчезна. По-късно излиза наяве, че Жанг, началник на огромна интервенция за пране на пари, е измамила 130,000 китайски вложители, преди да избяга в Обединеното кралство. Уен, някогашен чиновник в заведение за хранене, е била наета от Жанг да служи като „ “ за схемата, като Жанг е твърдяла, че дава отговор за бизнес с бижута.

Разследващите откриват , че Жанг, чието същинско име е Жимин Циен, е имала грандиозни упоритости да стане кралица на дребна европейска страна и е била подготвена да похарчи най-малко $5 милиона за короната си, както е посочено в персоналните ѝ дневници.

Уен, която преди този момент е работила в заведение за бързо хранене, твърди, че не е знаела за мащаба на схемата. Тя твърди, че Жанг се е представяла за „ без значение богата “ и че присъединяване на Уен е било подбудено от желанието ѝ за по-добро бъдеще за сина ѝ, който е почнал да посещава частно учебно заведение. Съобщава се, че Жанг е избягала с към $250 милиона и остава на независимост, като против нея е издадена алена бюлетина от Интерпол.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР