Официален номер 2 на Китай призова Япония и Южна Корея

...
Официален номер 2 на Китай призова Япония и Южна Корея
Коментари Харесай

Китай настоява Южна Корея и Япония да подкрепят свободната търговия на тристранна среща на върха

Официален номер 2 на Китай прикани Япония и Южна Корея да отхвърлят протекционизма и да поддържат глобализацията, защото страните започнаха първата си тристранна среща на върха от съвсем пет години.

Китайският министър председател Ли Цян направи забележките в понеделник, когато се срещна с японския министър председател Фумио Кишида и президента на Южна Корея Юн Йок Сол в Сеул за първата тристранна среща на техните страни от декември 2019 година

Ли сподели, че трите страни би трябвало да се виждат една в друга като „ сътрудници и благоприятни условия за развиване “, заяви китайският държавен Xinhua.

„ Ли прикани да се противопоставим на превръщането на стопански и търговски въпроси в политически игри или въпроси на сигурността и да отхвърлим протекционизма, както и отделянето или спирането на веригите за доставки “, сподели Синхуа.

В неделя Ли сподели, че задграничните компании са „ незаменима мощ “ за развиването на Китай и страната му постоянно ще бъде отворена за такива компании, сподели Синхуа.

Китай ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР