Ръководителката на швейцарската агенция, отговаряща за прилагането на икономическите санкции,

...
Ръководителката на швейцарската агенция, отговаряща за прилагането на икономическите санкции,
Коментари Харесай

Швейцария ще наложи същите санкции като ЕС, ако Китай нахлуе в Тайван


Ръководителката на швейцарската организация, отговаряща за използването на икономическите наказания, съобщи, че чака Швейцария да схване възможните наказания, които Европейският съюз би наложил против Китай, в случай че той нахлуе в Тайван, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Силно имам вяра, че ние бихме възприели сходни наказания “, сподели директорката на Държавния секретариат по икономическите въпроси (ДСИВ) Мари-Габриел Инайхен-Флайш в изявление за швейцарското издание „ Нойе цюрхер цайтунг “.

„ Санкциите в тази ситуация с Китай обаче биха могли да бъдат много по-драстични (от глобите против Русия), тъй като икономическите връзки са доста по-важни. Затова евентуално ще има по-големи разисквания в Европейски Съюз и Съединени американски щати, както и в Швейцария, в сравнение с имаше за Русия. Но се надявам в никакъв случай да не се стигне до такава степен “, съобщи тя.

Китай ускорява военната си интензивност към Тайван, пробвайки се да окаже напън върху демократично определеното държавно управление на острова да одобри китайския суверенитет. Тайванските управляващи упорстват, че само популацията на острова може да взема решение своето бъдеще. Тайван споделя, че въпреки да желае мир, ще се пази, в случай че бъде атакуван.

Инайхен-Флайш отбрани метода на Швейцария към възприемането на глобите на Европейски Съюз против съветски физически и юридически лица поради нахлуването на Русия в Украйна през февруари, определяно от Москва като „ специфична военна интервенция “.

Швейцария е подложена на засилен напън по-бързо да открие и замрази активи на стотици глобени руснаци. 

Досега Швейцария е блокирала съветски активи на стойност 6,7 милиарда швейцарски франка (7,04 милиарда долара) и 15 парцела. Инайхен-Флайш сподели, че тези цифри надали ще се трансформират изключително.

„ Ние в ДСИВ нямаме данни да има доста активи на глобени лица, които още не са открити “, съобщи тя.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР