Тази година пролетта разцъфна рано и люляците за няколко дни

...
Тази година пролетта разцъфна рано и люляците за няколко дни
Коментари Харесай

Не пауза през менопаузата, а младост на пауза: с новите слънцезащитни продукти от Vichy

Тази година пролетта разцъфна рано и люляците за няколко дни трансфораха градовете в лилава приказка, в която всеки би се потопил. Повечето от нас извадиха летните облекла и започнаха да подхващат дейности за бързо вкарване във форма за дългите, летни дни.

Разбира се, климатичните промени през последните години са ни подготвили, че може и да останем сюрпризирани от някой внезапен, двудневен майски сняг, само че едно е несъмнено: предстоят топлите месеци, в които можем да се радваме на слънцето, да прекарваме повече време на открито, да си вършим пикници, да играем федербал по поляни, да пътуваме, да плуваме в басейни и морета и да се заредим с витамин D за идната зима.

Радостта от слънцето обаче би трябвало да бъде съпроводена от съответната грижа за кожата, която да ни подсигурява, че можем да се облагодетелстваме от лъчите му, както физически, по този начин и душевен, без да подлагаме кожата си на риск и без да позволим ускорение на стареенето.

Десетилетни проучвания потвърждават, че незащитеното излагане на слънце поврежда кожата – развой, който при дамите става най-видим в интервала на менопаузата, когато пигментните петна и бръчките се ускоряват под въздействието на UV лъчите.

Менопаузата – думата, която към момента носи със себе си мрачни асоциации с неконтролируемо наддаване на тегло, остаряване, страховити горещи талази, свиване на обществения живот и внезапни смени на настроението.

Подобно на процесите в други сфери обаче, публичният диалог за менопаузата през последните години претърпя радикални промени и изнесе в пространството някои обнадеждаващи заключения.

Най-важният от тях е, че менопаузата въобще не е синоним на гореизброените асоциации на ужасите. Наистина, биологията е непреодолима мощ, само че с подобаващите грижа и внимание може да бъде подчинена мощ.

Що се отнася до кожата, най-големият орган в човешкото тяло, хормоналните съмнения по време на менопаузата водят до понижено произвеждане на колаген и по-трудно задържане на влагата. В резултат на това кожата губи стегнатия си тип, изтънява, става по-суха, а бръчките стават по-видими.

В същото време понижава броя на пигментните кафези, които се групират по друг метод в зрелост и по този метод се образуват по този начин омразните тъмни петна, които се опитваме да избегнем.

Според кожния лекар, хиперпигментацията може да се дължи на разнообразни аргументи като основните измежду тях са измененията в хормоналния статус – по време на бременност, при прекалено излагане на слънце (т.нар. фотостареене), след възпалителни процеси на кожата и при генетична предиспозиция.

Според доктор Присадашка след 40-годишна възраст по откритите елементи на кожата може да се виждат и така наречен слънчеви хиперпигментации, които се появяват след дълготрайно влияние на нездравословните UV лъчи върху кожата.

Тя удостоверява, че най-сигурното средство, с което можем да се предпазим от поява на хиперпигментация, е потреблението на висококачествена слънцезащита. Според рекомендациите на международните организации, регламентиращи състава и разпоредбите за потребление, се счита, че слънцезащитните средства би трябвало да се нанасят половин час преди излагане на слънце, като в случай че сме на плажа, нанасянето следва да се повтаря на всеки два часа, както и след излизане от водните басейни, защото даже най-високата слънцезащита се изчерпва след час.

 Vichy Neovadiol

Подкрепата, от която имаме потребност, с цел да се убедим, че менопаузата не значи „ пауза “, а по-скоро ново начало, идва от френския дермокозметичен бранд Vichy и неговата, който пусна нов и усъвършенстван артикул за стягане на кожата и отбрана от поява на тъмни петна-.

Той съдържа уголемен комплекс от дейни съставки за справяне със стареенето на кожата през менопаузата. Това са проксилан, дестилат от семена на сена, омега 3, 6 и 9 мастни киселини, хиалуронова киселина и минерализираща вулканична вода Vichy – дружно те дейно компенсират загубата на липидите, редуцират бръчките и стягат кожата.

Широкоспектърната UV отбрана предотвратява появяването на нови пигментни петна и бръчки, ниацинамидът изсветлява тъмните петна, а специфичният перлен пигмент ги прави по-незабележими.

Експертите поучават да нанасяме по няколко капки заран преди крема за стягане и отбрана от тъмни петна Neovadiol SPF50, а вечер да използваме Подхранваща нощна грижа за кожа в постменопаузата от същата серия.

Онези, които към момента се намират в така наречен перименопауза, десетте години, които предшестват менопаузата, които вървят с неточен цикъл, горещи талази и по-слаба разтегливост на кожата, след Neovadiol, е желателно заран да прилагаме дневна грижа с уплътняващ и изпълващ резултат за кожа в перименопауза, а като слънцезащита да използваме.

 Грижа за лицето зряла кожа

Добрата козметика може и да не е машина на времето, която да ни върне в бурния разцвет на 20-те ни години, само че сигурно е способ, който може дейно да забави процесите на стареене и да се трансформира в мост към едно умерено приемане на естествените промени в тялото, които не са диагноза, а опция.

А това по никакъв начин не е малко. И дано приветстваме лятното слънце в този момент.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР