В началото на сезона хотелиери в Слънчев бряг излизат на

...
В началото на сезона хотелиери в Слънчев бряг излизат на
Коментари Харесай

Хотелиери, настанили украински бежанци, излязоха на протест

В началото на сезона хотелиери в Слънчев бряг излизат на митинг. Причината е, че от девет месеца Министерството на туризма не е изплащало средства по филантропичната стратегия за настаняване на украински бежанци.

Някои от хотелиерите настояват, че имат да получават по 2-3 милиона лв. и са застрашени от банкрут.

Проблемът не е нов – откогато започва самата стратегия има закъснение.

 Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV 2 мин. Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV 2 мин. Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)

„ Програмата се удължава непрекъснато, ние сме правилни към страната и продължаваме да работим. Единственият проблем е, че страната не ни праща. Вече 9 месеца не получаваме средства, просто не устояваме. Трябва да има някакво съответно възнаграждение “, разяснява един от протестиращите хотелиери и прикани премиера и Министерството на туризма за реакции.

„ Сбъркана е системата, по която се оказва помощ на бежанците. В цяла Западна Европа те са подкрепяни единствено и само в случай че работят. При нас е противоположното – стартират ли работа, те към този момент не могат да стоят в програмата “, уточни Виолета Галева.

Сигурна зона за тях бе открита през днешния ден в Харманли

" В Бургаска област настанените бежанци са към 7000, при мен има към 1000 души. Необходимо е в незабавен порядък да ни се обърне внимание и да се реализира заплащане. Иначе ще би трябвало да разбираем на тези хора, че би трябвало да освободят нашите бази, само че това не е по никакъв начин елементарен развой ", разяснява Елена Андонова.

Министърът на туризма изясни пред bTV, че през вчерашния ден по неотложност са придвижени към 9 милиона лв.. Очаква се напълно скоро те да бъдат по сметките на хотелиерите - те са за месеците от ноември до февруари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР