Държавният глава Румен Радев пристига днес на официално посещение в

...
Държавният глава Румен Радев пристига днес на официално посещение в
Коментари Харесай

Румен Радев с визита в Черна гора

Държавният глава Румен Радев идва през днешния ден на публично посещаване в Черна гора по покана на черногорския си сътрудник Яков Милатович.

Днес той ще бъде посрещнат публично в Подгорица с шпалир от гвардейци и алена пътека.

Утре, 17 юни, българският президент и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от Яков Милатович и брачната половинка му Милена Милатович с публична гала, която ще се състои в президентския замък „ Плави дворац “ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора. Двамата президенти ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози сред публични делегации на България и Черна гора. Румен Радев и Яков Милатович ще дадат взаимна конференция.

В рамките на визитата българският държавен глава ще организира срещи в Подгорица с министър-председателя Милойко Спаич и с ръководителя на Скупщината Андрия Мандич.

Във фокуса на диалозите на президента Румен Радев по време на визитата ще бъдат тематики, свързани с следващо задълбочаване и подсилване на двустранното съдействие в сфери от съвместен интерес, както и поддръжката за напредъка на Черна гора в процеса на присъединение към Европейски Съюз.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР