Ако се стигне до третия мандат, това ясно ще покаже,

...
Ако се стигне до третия мандат, това ясно ще покаже,
Коментари Харесай

Стойнев: Изглежда, че от ГЕРБ не желаят да има правителство, може да се случии с третия мандат

„ Ако се стигне до третия мандат, това ясно ще покаже, че десните партии в Народното събрание не могат да образуват държавно управление. Българският народ избра единствено една лява партия в Народното събрание, има задоволително десни, които са длъжни да положат съответните старания. “ Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в предаването „ Неделя 150 “ на БНР.

„ Удовлетворен съм, че Има Такъв Народ припознаха решението, което ние дадохме за ръководството на страната още преди няколко месеца, а точно експертен кабинет. Дали ще подкрепим един подобен вид в третия мандат, следва да вземем решение в нашите групови органи, когато и в случай че той бъде връчен “, сподели oще той.

Според него ГЕРБ не подхващат задоволително дейности и наподобява, че самите те не желаят да има държавно управление.

„ Бойко Борисов, който завоюва изборите безапелационно, би трябвало да организира персонално той диалози и да сложи на масата какви отговорности може да поеме за ръководството на страната в идващите години “, счита Драгомир Стойнев.

По думите му нови избори единствено ще влошат обстановката в страната. „ Българските жители не схващат по какъв начин по този начин за седми път за 3 години ще отидем на избори и за какво няма съгласие “, обърна внимание той.

Но акцентира: „ Не очаквайте от Българска социалистическа партия, с 18 народни представители, да излезем и да дадем решението на казуса. Да, като най-старата партия и като една рационална мощ, ние в сложни моменти сме помагали. Преди няколко Народното събрание точно Българска социалистическа партия, отпред с Корнелия Нинова, предложи Вежди Рашидов да бъде ръководител на Народното събрание и по този начин започнахме да отвързваме възела. Сега Има Такъв Народ, като една дясна партия, поддържа Рая Назарян, с цел да стартира да се развързва възела и да се откри решение за ръководството на страната. Но на този стадий, като единствената лява партия в Народното събрание и изключително като хората, които сме се борили най-вече през годините с ГЕРБ, не очаквайте от нас да решаваме проблемите на безусловно всички. “

Драгомир Стойнев разяснява, че сега Българска социалистическа партия е в доста сложна обстановка: „ След изборите Корнелия Нинова подаде оставката, защото резултатите, както тя ги дефинира, са пагубни. Оттук нататък имаме краткотрайно управление, което да приготви вътрешнопартиен избор и Конгрес. Едновременно с това декларирахме, че желаеме да стартираме диалози с останалите партии в лявото пространство. Всичко това изисква време. “

Според него след сходни резултати, едва ли има европейски водач, който още веднъж би се кандидатирал, само че акцентира, че това е персонална преценка на Корнелия Нинова.

„ Българска социалистическа партия е демократична партия, единствената в България, която избира своя водач директно от членовете. Считам, че тази политика е вярна и би трябвало да продължи “, сподели социалистът.

Във връзка с лявото обединяване Стойнев съобщи, че е нужно да бъдат извършени диалози.

„ Трябва да забележим дали можем да намерим общите политики и цели, зад които да се обединим. Има отворени рани, които би трябвало да заздравеят и колкото по-бързо стане това, толкоз по-добре. И по тази причина на Бузлуджа на 27 юли каним всички леви обединения и политици, които са били афектирани на Българска социалистическа партия и са напуснали партията, да дойдат, да си подадем ръка и да забележим дали можем да работим дружно “, уточни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР