Публикация на Narod.bg за безобразия в Агенцията по заетостта, която

...
Публикация на Narod.bg за безобразия в Агенцията по заетостта, която
Коментари Харесай

След публикация на Narod.bg: ДАНС рови за корупция около министър Лазар Лазаров

Публикация на Narod.bg за безобразия в Агенцията по заетостта, която е под шапката на обществения министър Лазар Лазаров, засилва ДАНС! Българското ФБР към този момент рови за корупционни практики в обкръжението на министъра, разкри източник на Narod.bg от върховете на страната.

Както първи разкрихме, Кремена Калчева, началник на „ Активни политики на пазара на труда ” в Агенцията по заетостта, тихомълком е прокарала корекция, с която обществените сътрудници – синдикати и работодатели, са отрязани от усвояването на държавни средства. Калчева към този момент е разпитана от сътрудници на ДАНС.

По закон обществените сътрудници би трябвало да вземат участие в раздаването на „ порциите ”, както преди години водачът на Движение за права и свободи в сянка Ахмед Доган назова финансирането в страната.

Източникът на Narod.bg акцентира, че Кремена Калчева е рисково близка до русенеца Драгомир Николов, някогашния шеф на Агенцията по заетостта, който бе отхвърлен след редица кавги и сега е разследван по 12 обвинявания.

Николов е от приятелския кръг на някогашния началник на Национален осигурителен институт Сотир Ушев – настоящия мъж до служебния министър на спорта Весела Лечева.

Реклама

Информаторът ни е безапелационен, че Драгомир Николов е прокарвал публичните поръчки, които Ушев, сдобил се при странни условия с диплом за висше обучение от Украйна, печелел.

Според новата информация оперативно забавни на ДАНС са, с изключение на Драгомир Николов и Сотир Ушев, и ръководителят на Икономическия и обществен съвет Зорница Русинова.

Вторичен трус от безобразията в Агенцията по заетостта и косвена жертва на престъпните практики тук стана настоящия началник Смилен Вълов, който се задържа на поста по-малко от година. Експертът е уволнен през вчерашния ден в 14,30 ч. без да се посочат никакви претекстове, научи Narod.bg.

Така за изпълнителен шеф е назначена Полина Маринова, остарял кадър на Министерството на труда и обществената политика, само че без никакъв опит в битката с корумпягите.

Нашият източник загатна, че рокадата е първа крачка към опит за замитане на следи и заличаване на документи за грандиозни обири.

Очаквайте единствено в Narod.bg на какъв брой милиона се прави оценка грабежът в Агенцията по заетостта и дали министър е изискал милионен рушвет, с цел да прикрие закононарушенията
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР