Анасуя Сенгупта от филма The Shameless на българския режисьор Константин

...
Анасуя Сенгупта от филма The Shameless на българския режисьор Константин
Коментари Харесай

Актриса от The Shameless на Константин Божанов спечели награда в Кан

Анасуя Сенгупта от кино лентата " The Shameless " на българския режисьор Константин Божанов завоюва премия за най-хубава актриса в селекцията " Особен взор " на фестивала в Кан.

Сенгупта играе една от двете основни функции в драмата, която споделя за невъзможната обич сред две дами с друго минало, само че сходна орис.

Нейната героиня Ренука е принудена да бяга от полицията поради ликвидиране, и си намира леговище в коптор с проституиращи дами в малко градче в Северна Индия. Там се среща с по-младата Девика (в ролята: Омара Шети), която е обречена от своята майка да си изкарва прехраната със полови услуги - по този начин както в предишното прави всяка жена от генерации обратно.

Анасуя Сенгупта e първата жена от Индия, която печели премия за актьорско майсторство в Кан.

Тя посвещава оценката си на " LGBT-общността и на всички други маргинализирани групи по целия свят за това, че самоуверено водят борба, която не трябваше да бъдат принудени да водят ".

" Не е нужно да си гей, с цел да се бориш за тъждество, не е нужно да си живял в колониален режим, с цел да разбираш, че това е нещо тъпо - нужно е единствено да бъдем доста, доста честни хора ", споделя тя при приемането на премията.

India Today оповестява, че Анасуя Сенгупта е известна повече с работата си като театрален дизайнер, като е работила по декорите на сериала по Netflix " Masaba Masaba ".

Първата ѝ роля като актриса е през 2009 година, само че по-късно се преориентира към работа отвън кадър.

За Константин Божанов това беше второ присъединяване в Кан, откакто през 2011 година той показа и своя " Аве " с Ованес Торасян и Анжела Недялкова в седмицата на рецензията на фестивала.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР