Международният съд излезе с решението си вчера, след искането на

...
Международният съд излезе с решението си вчера, след искането на
Коментари Харесай

Международният наказателен съд нареди на Израел да спре офанзивата в Рафах

Международният съд излезе с решението си през вчерашния ден, след настояването на Южна Африка, която упорства за „ неотложно “ прекъсване на войната на Израел против палестинските джихадисти от Хамас, в това число в най-южния град Рафах. Израелските отбранителни сили (IDF) обаче считат, че там са ситуирани останалите батальони на Хамас и най-малко част от израелските заложници.

Говорител на израелското държавно управление сподели в четвъртък, че " няма мощ, която да попречи на Израел да пази своите жители и да преследва Хамас в Газа ". Тъй като не се чака Израел да извърши правосъдната заповед, през идващите няколко дни Съветът за сигурност на Организация на обединените нации евентуално ще се събере, с цел да разиска обстановката.

Хамас и администрацията на Палестинската автономност приветстваха решението на Международния углавен съд, който съгласно представител на Хамас „ приканва ционистките окупационни сили да прекратят военната си експанзия против Рафах ”. Но както нормално, Хамас и този път не са удовлетворени от света - съгласно тях „ това не е задоволително, защото...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР