Манчестър Юнайтед е взел решение през тази седмица и ще

...
Манчестър Юнайтед е взел решение през тази седмица и ще
Коментари Харесай

Гръм в Англия: Юнайтед реши съдбата на Тен Хаг още преди големия финал

Манчестър Юнайтед е взел решение през тази седмица и ще уволни мениджъра Ерик загар Хаг след финала за Купата на ФА в събота.

В 17:00 часа на " Уембли " е мачът на сезона за " алените дяволи " против Манчестър Сити, а с него те не просто търсят избавяне на годината с трофей, а и единствен вероятен път към евротурнирите, който ще се отвори пред тях при победа.

Но съгласно обява в " Гардиън " през днешния ден, представена от куп британски медии, бъдещето на Тен Хаг е решено. Това е направил персонално сър Джим Радклиф, новият мощен човек в Манчестър Юнайтед, който дава отговор за футболната сфера на развиване на клуба.

Мениджърът ще бъде уволнен, без значение дали завоюва или загуби мача в събота.

По някакъв чудноват метод събитията се повтарят от 2016-а, когато в края на сезона Юнайтед имаше край за Купата на ФА против Кристъл Палас, само че още преди да се изиграе дуелът, сигналите от медиите бяха - Луис ван Гаал ще бъде уволнен.

И мениджърът, съотечественик на сегашния подобен, в действителност бе отхвърлен още на идващия ден, без значение, че завоюва трофея тогава.

Сега задачата на Тен Хаг е по-сложна, тъй като противникът е хегемон в британския футбол за последните 7 сезона (с шест титли), а преди година завоюва огледално издание на финала против градския противник с 2:1.

Ако информацията на " Гардиън " е вярна - а тя се базира на източници към Радклиф, то клубът към този момент търси заместител на нидерландеца.

Най-споменаваните имена са на Томас Тухел (напускащ Байерн) и Маурисио Почетино (уволнен от Челси).

Но се приказва още за Томас Франк (сега отпред на Брентфорд), Греъм Потър (без работа), Кийрън Макена (мениджър на Ипсуич, минал през треньорски постове в Юнайтед под първия тим), както и за британския селекционер Гарет Саутгейт.

Решението за Тен Хаг и изявленията в петък вечер в британските медии по тематиката по никакъв начин не оказват помощ на Юнайтед в подготовката на най-важния мач за сезона.

И без това той бе извънредно сложен за клуба и тима - с куп контузени, серия кошмарни резултати, отпадане още в групата на Шампионската лига, както и осмо място във Висшата лига, освен това с негативна голова разлика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР