22 плажа в България са отличени с т. нар. Син

...
22 плажа в България са отличени с т. нар. Син
Коментари Харесай

22 плажа в България са сред най-чистите в света

22 плажа в България са отличени с така наречен „ Син байрак “ – документ за непорочност. С това страната ни се подрежда на 27-о място в света от общо 51 страни. Лидер е Испания. На второ място е Гърция. Тя има 15% от най-чистите плажове по света, отличени с така наречен " Син байрак ".

Най-голям брой от чистите плажове в Гърция се намират на желания за лятна отмора от доста българи полуостров Халкидики.

Общо 625 плажа на Гърция получават влиятелната премия " Син байрак ". Картата на гръцките " Сини плажове " демонстрира, че максимален брой ваканционни дестинации, отговарящи на най-високите условия за запазване на околната среда и сигурност, се намират на северния полуостров Халкидики. Това са 104 плажни линии, които са екологично чисти.

В северната част на Гърция, където избират да почиват българските туристи с почетен знак, са 10 плажа в Кавала, 2 в Александруполис, до Комотини - 4 плажа и още толкоз до Ксанти.

От островите с най-вече награди са плажовете на остров Крит, който и по територия е най-големият гръцки остров.

На остров Корфу има 22 награди за чисти плажове, до момента в който в област Атика са 17.

Остров Кефалоня също не отстъпва с 16 сини флага.

От гръцкото министерство на туризма акцентират, че премията се присъжда на плажове, които поддържат строги екологични критерии, като дават отговор на всички условия за сигурност и досегаемост.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР