Прокурорите излъчиха четирима свои представители за състава на Висшия съдебен

...
Прокурорите излъчиха четирима свои представители за състава на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Прокурорите избраха четирима свои представители във ВСС

Прокурорите излъчиха четирима свои представители за състава на Висшия правосъден съвет (ВСС). Това се случи след два дни на избори.

В събота представителите на държавното обвиняване избраха трима свои сътрудници. Най-много гласове събра заместничката на Иван Гешев Красимира Филипова . Тя беше следвана от ръководителя на асоциацията на прокурорите и началник на окръжна прокуратура Плевен Владимир Николов и представителката на апелативна прокуратура Пловдив Добринка Калчева .

В събота в избора участваха общо 1139 от 1538, които имат право на глас.

В неделя четвъртото място беше разпределено след балотаж, който беше извоюван от Владимир Станков , прокурор от Апелативната прокуратура във Варна. На него гласоподаваха 921 прокурори.

За местата във Висш съдебен съвет се бориха общо осем претенденти. Те бяха изслушани преди седмица по време на. Тогава сериозни към активността на прокуратурата бяха двама от претендентите - Пламен Петков от Софийската районна прокуратура, който е някогашен прокурор на Сливница, и Станислав Стойков , който сега е европейски делегиран прокурор.

В края на юни съдиите също във Висш съдебен съвет. Всички те обаче се оказаха ръководители или зам.-ръководители на разнообразни съдилища в страната, само че процедурата по избора провокира голям брой въпроси.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР