Христо Грозев с гръм: Русия прикрива своя провал! Това обяви

...
Христо Грозев с гръм: Русия прикрива своя провал! Това обяви
Коментари Харесай

Христо Грозев с гръм: Русия прикрива своя провал!

Христо Грозев с гръм: Русия прикрива своя неуспех! Това разгласи журналистът от “Белингкат ” Христо Грозев на конференция пред представителите на Политическия комитет на НАТО в София.

Според Грозев „ Русия прави тези дейности по дезинформация, тъй като е изгубила своите позиции по показване на обстановката. Руснаците се пробват да прикрият своя неуспех с нови червени линии и разтрошаване на такива остарели. “

Грозев изясни, че за дезинформацията Кремъл разчита на проксита, сътрудници за въздействие, открил е и значително съдействие с беларуското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Китай.

Христо Грозев с гръм: Русия прикрива своя неуспех! 26.05.24 13:29 Сблъсъци белязаха избора на новия Сливенски митрополит Арсений 26.05.24 13:11 Володимир Зеленски със незабавен вик за помощ към Китай и Съединени американски щати 26.05.24 12:44 Калина Андролова отвратена от малките екрани: „ Изговориш ли истината, ставаш цел! “ 26.05.24 12:14 Спешно: Търсят българи къде ли не за работа на морето! 26.05.24 11:53

„ Идеята е да се сее безпорядък, комплициране и да се губи интерес, изключително в чужбина, към тези тематики (за войната – б.р.). Такава тактика е рискова. Такива фунии на дезинформация основават една неустановеност, непрекъснато излизат разнообразни тактики, които би трябвало да бъдат оборвани, излизат разкази, които са привлекателни за африкански и китайски проксита – да вземем за пример, че Съединени американски щати има метеорологично оръжие. Това е вест, основана с съветските служби. Друг образец е разпространяването на денга в Африка. И също изказванието, че брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски е пръснала повече от половин милион $ за облекла на Пето авеню “, добави Христо Грозев.

Всъщност милиони в Русия са вътрешно разселени дисиденти, те са едно безшумно малцинство, твърди журналистът. Има и едно доста комплицирано болшинство, което не може да разбере аргументите за тази война. Русия страда от вътрешно разделяне и раздори, прикрити под илюзорно единение, продължи той.

Според Грозев за Русия обстановката е оповестяване на война на запада. Той цитира параграфи от документ на разследващата работа на Русия: “Редно е да действаме на територията на Запада, да използваме техните платформи против тяхната публика, подкопавайки дейностите на техните държавни управления, а в бъдеще ще ескалираме протестните дейности “.

Акцент в изявлението на журналиста е методите за справяне с съветската дезинформация. Според него би трябвало да се наложат наказания и на младежи, които я популяризират. Те вършат това поради обещания от Москва, че ще живеят добре, когато тя завоюва войната, твърди Грозев.

Съдействие против дезинформацията може да има и от обществените мрежи, които да показват, че този човек популяризира дезинформация на страницата му, по метод сходен на този, с който в този момент се маркират истинките профили на политици и институции. 

Грозев даже предложи на децата в учебните заведения да се преподава изкуствен интелект. Според него по този начин те ще могат да разпознават изкуствено основаните вести. AI можел да се приложи и в битката с разпространяването на погрешна информация, добави Грозев.

Източник: „ 24 часа “

Още вести четете в: България, Коментари, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР