Вирус на птичи грип е открит в говеждо месо в

...
Вирус на птичи грип е открит в говеждо месо в
Коментари Харесай

Напаст: Откриха птичи грип в говеждо

Вирус на птичи грип е открит в говеждо месо в Съединени американски щати, само че публични представители обявиха, че месото е от една-единствена болна млечна крава и не е било позволено да влезе в питателните доставки на страната, споделят Министерството на земеделието на Съединени американски щати.

Властите прецизират, че говеждото месо остава годно за консумация.

Министерството заяви, че вирусът е открит по време на проучването на 96 млечни крави, които са били изкарани от линията на произвеждане, защото федерални инспектори са забелязали признаци на заболяване по време на рутинни инспекции на трупове в месопреработвателни предприятия. Птичи грип е открит единствено при една от тези крави.

Птичият грип е установяван в стада млекодайни говеда в девет щата, откриван е в мляко и е ставал причина за избиването на милиони пилета и пуйки. Откриването му в говеждо месо обаче е оригиналност за епидемията, почнала през 2022 година.

Миналия месец Службата за ревизия на здравето на животните и растенията съобщи, че ще тества смляното говеждо месо за птичи грип в магазините за търговия на дребно, само че към момента не е разкрила никакви признаци на вируса.

Дори птичият грип да попадне в говеждото месо на потребителите, съгласно Министерството на земеделието на Съединени американски щати готвенето на месото на температура от 73,9 градуса ще го унищожи, както унищожава бактерията Ешерихия коли и други вируси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР