При зрелищна операция на румънската полиция беше разкрита първата в

...
При зрелищна операция на румънската полиция беше разкрита първата в
Коментари Харесай

Заловиха кокаин за 200 000 евро

При зрелищна интервенция на румънската полиция беше разкрита първата в страната лаборатория за вторична екстракция на кокаин, в която опиатът бил извличан от кафе, оповестява уеб сайтът Зиаре, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя била ситуирана в изолирана хижа в Северозападния окръг Бихор.

Според известие на Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма акцията се е състояла на 10 юли. Задържани са петима души, от които двама румънски жители, един израелец и двама колумбийци.

Пазарната стойност на открития при акцията кокаин е към 200 000 евро.

Организираната незаконна група се е занимавала с трафик и търговия с високорискови опиати на територията на Румъния, като част от активността ѝ се състояла в химически интервенции по екстракция и филтриране на опиата, показват прокурорите.

Установено е, че на 1 юли колумбийските жители, съпроводени от двамата румънци, са внесли на територията на Румъния към 6 кг кокаин. Наркотикът е достигнал територията на Европейския съюз по въздушен път.

Освен че изпълнявали ролята на " мулета ", двамата колумбийци били профилирани и в интервенциите по химически рандеман на кокаин от видимо законни артикули. Групата наела отдалечена хижа в окръг Бихор, където основала своята лаборатория.

По време на интервенцията на 10 юли служителите на реда заловили четирима от мъжете по време на самия развой на екстракция на кокаин от кафе.

При обиските е открит пресован шаблон, съдържащ 1 кг от веществото прокаин, 148 грама кафяв кокаин, които не е минал развой на кристализация, и примес от кокаин и кафе с тегло 15 кг.

Прокурорите означават, че за първи път на територията на Румъния е разкрита лаборатория за вторична екстракция на кокаин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР