Египет се съгласи да изпрати камиони с хуманитарна помощ на

...
Египет се съгласи да изпрати камиони с хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

Египет се съгласи да изпрати камиони с хуманитарна помощ през израелския пропускателен пункт в Газа

Египет се съгласи да изпрати камиони с филантропична помощ на Организация на обединените нации през основния пропускателен пункт на Израел в Газа, само че остава неразбираемо дали те ще съумеят да влязат в територията, защото борбата бушува в южния град Рафа на фона на ескалиращата атака на Израел там.

Междувременно телата на още трима заложници, убити на 7 октомври, бяха извадени през нощта от Газа, заяви израелската войска.

Американското Централно разузнавателно управление на САЩ шефът също се срещна с израелски и катарски публични лица в Париж, на фона на опити за обновяване на договарянията за преустановяване на огъня и освобождение на заложници.

Хуманитарната рецесия в Газа се разрасна спираловидно, защото Организация на обединените нации и други филантропични организации споделят, че навлизането на храна и други доставките за тях понижиха фрапантно, откогато израелската атака в Рафах стартира преди повече от две седмици.

В петък висшият съд на Организация на обединените нации – Международният съд (МС) – подреди на Израел да спре офанзивата в Рафах, макар че Малко евентуално е Израел да се съ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР