Повечето заразяванията са се случвали преди 1990 г. но поредица

...
Повечето заразяванията са се случвали преди 1990 г. но поредица
Коментари Харесай

Над 30 000 души са били заразени с вируси след кръвопреливане във Великобритания

Повечето заразяванията са се случвали преди 1990 година само че поредност ръководители на английското опазване на здравето и държавни управления са прикривали същинския мащаб на тази покруса. Той стана явен с помощта на публично следствие, по време на което бяха изслушани хиляди потърпевши, техни близки и здравни чиновници.

Някои описаха потресаващи истории по какъв начин са били преследвани и уволнявани от работа, тъй като са се разболели от СПИН, откакто някой им е препълнен инфектирана кръв в болница по време на раждане или интервенция. Други пък са изгубили децата си, тъй като са били подложени на пробно лекуване, за което даже не са давали единодушие. Десетки потърпевши от кръвния скандал в Англия посрещнаха водещия следствието сър Брайън Лангстаф. За тях написаните от екипа му 2527 страници разкрития бяха дълго чакано отмъщение.

„ Родители гледаха по какъв начин децата им страдат и в доста случаи умират. Деца виждаха по какъв начин здравето на един, а от време на време и на двамата им родители, се утежнява и те умират, което окончателно промени живота им. Хора трябваше да се грижат за своите тежко заболели сътрудници или други членове на фамилията, постоянно за сметка на личното си здраве и кариера ”, сподели сър Брайън Лангстаф.

Разследващите откриват, че медици съзнателно са криели заразявания и са унищожявали документи, с цел да не им бъде търсена отговорност. Правили са изследвания с деца, страдащи от проблеми със съсирването на кръвта. От 122 включени в тях обаче единствено 30 са оживели.

Премиерът Риши Сунак назова кръвния скандал срам за Англия и даде обещание всички потърпевши да получат парични компенсации. Част от потърпевшите не доживяха следствието, само че фотосите им бяха постоянно показвани, до момента в който то бе представяно.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР