Хибридните атаки на Русия са свързани с изкривяване същността на

...
Хибридните атаки на Русия са свързани с изкривяване същността на
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Русия се опитва да се намеси във вота на 9 юни

Хибридните офанзиви на Русия са свързани с деформиране същността на нашата помощ за Украйна и решенията на Народното събрание по повод помощта на Украйна. Това разяснява пред публицисти служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

Той взе участие в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която продължава от през днешния ден до 27 май в София. Запрянов е представител на Комитета по защита и сигурност.

" Помощта за Украйна се базира на интернационалното право и тя не е интервенция във войната по никакъв метод ", съобщи Запрянов.

" Тази хибридна опорка, че ще изпращаме войски в Украйна повлиява доста и на претендентите за военнослужещи. Нямаме никакви планове да изпращаме войски в Украйна, тъй като нашият парламент не е взимал такива решения. Никой не може да изпрати войски отвън територията на страната, без да има решение на Народното събрание ", сподели още служебният министър.

В ревюто се говореше за заключението на Европейския парламент и европейските избори, не става въпрос за нашите вътрешни национални избори, изясни Запрянов за казаното от него по-рано, че задачата на Кремъл сега е да повлияе непосредствено в идните избори през юни.

" За противоминната интервенция в Черно море сред България, Турция и Румъния сме поканили екипи на страни от НАТО да бъдат употребявани избрани качества на корабите от трите страни ", сподели Запрянов.

" Нуждаем се от брегова система за противокорабна система и отбрана, в случай че има страна, която краткотрайно да разположи такава дарба, това би усилило нашата защита в Черноморското направление ", добави той.

" Кораби на НАТО не могат да бъдат употребявани поради Конвенцията от Монтрьо, напомни служебният министър. " Някои от страните членки, които са Черноморски страни, на първо място имам предвид Турция, имат опасения, че едно такова наличие на морски сили на съюзни страни, в този момент, в Черно море, би ескалирало обстановката и довело до отрицателна реакция на Русия, още веднъж с обвинявания, че НАТО се намесва в този спор. Това решение е уравновесено, в интерес е да не се ескалира обстановката ", изясни Запрянов.

" Вече имаме опция, помагайки на Украйна, посредством други страни членки да получаваме отплата и да използваме финансовите запаси от нея за рационализация на Въоръжените сили ", разяснява Атанас Запрянов.

По думите на министъра към този момент има пакет, който сме изпратили със съюзна страна, и ще получим отплата от нея.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР