През тази година, която измина, на нашата страница създадохме една

...
През тази година, която измина, на нашата страница създадохме една
Коментари Харесай

Новият шеф на Евростат: Числата могат да разказват истории

През тази година, която измина, на нашата страница създадохме една нова графа "Какво ново за Европа и за държавите-членки " и се опитахме по най-атрактивен метод с инфографики по елементарен метод, представяйки числата, по тематики, които са близки до хората – да можем да покажем, че числата могат да описват истории. Това съобщи новият общоприет шеф на Евростат Мариана Коцева пред БНР. Тя е първата жена отпред на европейската статистическа работа.

"По мотив на националните празници на страните ние представяме историята на страната в цифри с любопитни обстоятелства – и това е нещо, което е доста сполучливо, всички се радват да видят своята страна в цифри и да могат да видят по какъв начин тази страна стои в Европейския съюз. Дори елементарни обстоятелства – като коя е най-малката страна или кой изнася най-вече колела в Европейски Съюз. Това е един образец по какъв начин тези статистики могат да оживеят на нашата страница ", изясни Коцева.

Тя изясни, че бъдещето на Евростат е в това да използваме повече цифровите технологии, с цел да произвеждаме по-бързо и по-детайлна информация. "Това ще бъде една от моите цели, с цел да бъде Евростат съответен на осведомителните потребности ", сподели още Мариана Коцева.

Според нея страната ни има своето място. Тя е безапелационна, че не би трябвало да се фокусираме в класациите, в които страната ни е на последни места. Като образец за позитивна за страната ни ранглиста Коцева уточни, че България има един от най-бързия интернет в Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР