Предлагането на кредити у нас няма да спре. Това, което

...
Предлагането на кредити у нас няма да спре. Това, което
Коментари Харесай

Хампарцумян: От 1990 г. насам сме построили няколко Българии, не слушайте сантиментите по соца

" Предлагането на заеми у нас няма да спре. Това, което Българска народна банка прави е предизвестие и няма в себе си ключа да включи или изключи даването на заеми ". Това разяснява банкерът Левон Хампарцумян пред Българска национална телевизия.

Според него, от тази позиция, условията ще станат малко по-сложни и по-трудни, само че няма да бъдат невъзможни. " Когато регулаторът, в тази ситуация Централната банка, вижда опасности, които съществуват - на следващия ден лихвите ще тръгнат нагоре, българската стопанска система, която се показва добре в последните години, може да изпита усложнения по отношение на компликациите на стопанската система в Европа и така нататък Имаме война през един двор, както се споделя и всички тези неща могат да доведат до усложнения в изплащането на заемите ", разясни Хампарцумян.

" Различните банки имат друга кредитна политика. Това, което е значимо обаче, е да не се взима заем на ръба на опциите, тъй като нещата се трансформират, пазарите се трансформират ", изясни той.

" Стагнация в ИТ бранша няма, само че изкуственият разсъдък е опасност за черноработниците в бранша. Има доста хора, които извършват рутинни задания, ко0ито ще бъдат вършени по-евтино, по-качествено и 24/7 от изкуствения разсъдък. В България образованието е наложително, само че не всички вървят на учебно заведение, тъй като няма инструмент за надзор. Индикатофрът, че сме по-богати, има макроикономически знаци, които демонстрират, че от 1990 година насам сме построили няколко Българии, без значение кой какво ви споделя със сантиментите си по промишлеността през социализма. Това са градски митове. Въпросът е, че новото благосъстояние, не е разпределено отмерено, както беше и през комунистическо време. Тогава обаче пропагандата успяваше да сътвори противоположното чувство. Ако хората са завистливи, никой няма да забогатее, тъй като постоянно ще има по-богат от тях ", сподели още Хампарцумян.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР