По време на среща с представители на НАТО в Брюксел

...
По време на среща с представители на НАТО в Брюксел
Коментари Харесай

Босна поиска от НАТО база на територията си

По време на среща с представители на НАТО в Брюксел министърът на защитата в Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Зукан Хелез е изискал основаването на база на НАТО в страната, като е декларирал, че на Русия " не би трябвало да се разрешава да проникне в сърцето на Европа през Западните Балкани ", заяви Танюг.

Хелез предложил " възстановяване на съдействието сред Босна и Херцеговина и НАТО, което би довело до подсилване на отбранителната система на Босна и Херцеговина и съоръжение на въоръжените сили с противотанкови и противовъздушни системи с дребен и междинен обхват ", с цел да " се предотврати нежеланото въздействие на Русия и сходни деструктивни сили в регионите на Западните Балкани ", оповестиха от Министерството на защитата на Босна и Херцеговина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хелез твърди, че основаването на база на НАТО в Босна и Херцеговина " ще спре разпространяването на разрушителни въздействия и ще обезпечи спомагателни гаранции за стабилността, сигурността, суверенитета и териториалната целокупност на страната ".

Посочва се, че той е уведомил висшия главнокомандващ на силите на НАТО в Европа военачалник Кристофър Каволи, че " политическата обстановка и обстановката със сигурността са се влошили " в Босна и Херцеговина, че " тези условия оказват помощ на Русия да дестабилизира района ", а НАТО " не би трябвало да остава безразлична към сходни действия на Руската федерация ".

Добавя се, че Каволи е предложил на Босна и Херцеговина да бъде изпратена покана за пълноправно участие в НАТО и че тя като член на НАТО ще направи този съюз по-силен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР