Чистката започна в края на април с ареста на първия

...
Чистката започна в края на април с ареста на първия
Коментари Харесай

Владимир Путин разпореди безпрецедентна чистка в Министерството на отбраната

Чистката стартира в края на април с ареста на първия заместител на някогашния министър на защитата Сергей Шойгу, чиято оставка последва бързо. По обвинявания в корупция и приемане на подкупи в изключително огромни размери са задържани най-малко петима генерали и висши служители от военното министерство, още толкоз са уволнени, само че съгласно осведомени, арестите ще продължат.

„ В ход е тежко, само че предстоящо пречистване на екипа на Шойгу. Силите за сигурност получиха позволение от самия връх, само че има да се чисти още доста. Очакват ни още арести ”, споделя пред The ​​Moscow Times почитан източник, поискал анонимност.

„ Сега в Министерството на защитата има повече чиновници по сигурността, в сравнение с военни “, споделя различен държавен слугжител пред изданието. Според него, това може да бъде една от най-големите чистки в актуалната съветска история, като процесът занапред набира скорост.

Очакванията са до края на годината да бъдат задържани стотици хора във всички звена на Министерството на защитата. Обвиненията са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР