През есента хората са много активни, когато става въпрос за

...
През есента хората са много активни, когато става въпрос за
Коментари Харесай

Турската лютеница, която се оказа по-вкусна от всяка друга

През есента хората са доста дейни, когато става въпрос за подготвяне на зимнина. Те бързат да консервират всички тези плодове и зеленчуци, преди да са паднали първите слани и да са опустошили реколтата.

Няма значение дали имате градината, то рецептата, която ще споделим с вас, ще ви накара да се сдобиете с всички нужни зеленчуци и да си сготвите най-малко една доза от вкусната турска лютеница, която да си похапвате през цялата зима.
Как се прави най-вкусната турска лютеница? Продукти, които би трябвало да имаме, в случай че желаеме тази вкусотия да се получи напълно добре:
• 3 кг. домати;

• 1 кг. червени чушки;

• 250 гр. зелени чушки;

• 2 глави чесън;

• Магданоз;

• 1 с.л. сол;

• 200 мл. зехтин;

• Оцет на усет.
Начин на подготвяне:
Вземете една дълбока тенджера. В нея изсипете зехтин и оцет и сложете на котлона да се нагрява. Доматите се измиват, почистват от люспите, режат на огромни части и по-късно се поставят в блендер.

 Каква е разликата сред лютеница, айвар и кьополу Каква е разликата сред лютеница, айвар и кьополу
Септември месец е време за правене на зимнина. След като всички компоти и сладка са сварени и затворени, доста домакини запретват ръкав...

Доматената примес се излива в тенджерата и се разбърква доста добре. Остава се да се задуши за към 40 – 45 минути и през това време се обработват чушките. Те също се смилат. Чесънът се пресова, магданозът се реже на ситно.

Чушките се изсипват към доматите, прибавят се чесъна и магданоза и продължаваме да задушаваме. Варите толкоз време, колкото желаете да ви е гъста лютеницата. Накрая се прибавя и солта. Ако смятате, че една лъжица не е задоволителна, поръсете още, съгласно вкусовите си желания.

Предварително се стерилизират бурканите и капачките. Разлива се готовата лютеница, затварят се добре и се оставят обърнати с капачките надолу.

Съхраняват се на мрачно и хладно място. Това е една от най-вкусните лютеници, които си коства да приготвите.

Всички вкъщи ще си оближат пръстите!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР