През последните дни няколко души – художници, архитекти и юристи,

...
През последните дни няколко души – художници, архитекти и юристи,
Коментари Харесай

Питане: Написал ли е гълъбът на мира Радев писмо на Путин да спре...

През последните дни няколко души – художници, архитекти и адвокати, ме питат: Научи ли, че президентът Радев написал яростно писмо на Путин, като го призовал да спре незабавно терористичните офанзиви против украинските градове и в този момент? Призовал също да изтегли съветските войски от непознатата територия и да седне да договаря за мир. Абе вие луди ли сте или се подигравате с мен? Защото, по какъв начин по този начин Радев ще напише сходни неща на Путин? Невъзможно! А те отвръщат: Нали твърди, че е миролюбец, гълъб  на мира, значи най-логично е да каже на Путин да се маха от Украйна и да договаря?

 

Наивни хора, за интелектуалци минават...

 

Разбира се, че Радев не е писал и няма да напише сходно писмо, нито ще вдигне „ аления “ телефона и ще изрече по посока на Кремъл, че би трябвало да си изтеглят окупационните войски. Също и, че не е хубаво да обстрелват учебни заведения, лечебни заведения, села и градове, да убиват хора и опожаряват наред с ракети и снаряди от Иран, Северна Корея и Китай, а да заплашват с нуклеарни бомби тези, които оферират да се разреши на Украйна да отвръща на съветските терористи, като стартира да удря военни цели на съветска земя. Логично е жертвата на експанзия, каквато е Украйна да има право да води война с нападателите по всевъзможен начин. В последна сметка украинците пазят родината си и фамилиите си.

 

Какво се случва в това време. Руските войски хвърлили две въздушни бомби върху хипермаркет в Харков, когато в него пазарували над 200 души. Избухнал е голям пожар. Колко души са починали и какъв брой са ранени към момента се обяснява, споделя ръководителят на регионалната администрация на Харков Олег Синегубов.

Русия освен не отхвърли за адското нахлуване, само че час след него удари с ракети един от парковете в Харков – Центръл парк, където са се разхождали мирни  поданици. Според кмета Игор Терехов „ има огромен брой изчезнали хора “. Това са целенасочени терористични офанзиви, безапелационен е Терехов.

Руските войски са употребявали бомби UMPB D-30, които имат огромен обсег на проваляне.

В 19:00 часа същият ден съветските войски са нанесли удар по жилищен регион в центъра на Харков.

Сред тежко ранените е и 13-годишно дете. Сред потърпевшите здания са поща, фризьорски салон и кафе-сладкарница. Според шефа на полицията на Харковска област Владимир Тимошко съветските войски са нанесли удар с ракети, изстреляни от комплекс С-300 или С-400.В желанието си да реализира, въпреки и минимални, само че въпреки всичко някакви триумфи, Москва вкара в сраженията на Харковското направление така наречен „ африкански корпус “, т.е. наемници от частната войска „ Вагнер “, които вземат участие в сражения в Африка на една или друга страна. Заедно с тях има и африканци-наемници, на които им е обещана високо платена работа в Русия и поданство, само че в един миг са принудени да вземат участие във войната против Украйна като изискване.

 

Българският президент Румен Радев в Унгария разтръби персоналната си позиция, че България не би трябвало да изпраща военни в Украйна, дружно с други елементи на НАТО. Такава позиция няма, такова решение няма, а в случай че се разисква това ще стане в Народното събрание и там ще бъде гласувано. Но Радев споделя „ хоп “ преди някой да е скочил. Не е изненада, че мнението му на миролюбец съответствува с пропагандните послания на „ белите гълъби на мира “ от Кремъл. Един от тези „ гълъби “, говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова преди два дни заплаши Англия, че към този момент е цел на съветската войска. Маша Алкаша, както я назовават съветски медии, извършва спуснати опорки от съветското държавно управление. По същият метод се държи и Дмитрий Медведев, някогашен президент, а в този момент зам.-председател на Съвета по защита – и той заплашва, псува, наскърбява, заканва се. Тези двамата и другите от пропагандния корпус на Путин са ясни, само че българският държавен глава за какво държи да е в тяхната компания? Обяснението, че го интересували единствено българските ползи не прави работа, тъй като и от аероплан се вижда, че това е обслужване на кремълските ползи. Жертвата да моли насилника за благосклонност и мир, да му предлага част от територията си и да одобри всевъзможни други условия – това е извратено мислене.

 

Наистина ли няма да чуем в миналото от „ Дондуков “ 2 да се заприказва за виновниците за войната против Украйна, а не да бъде упреквана непрестанно жертвата, че се пази? Все питаме, питаме, само че отговорът продължава да е кремълски.

 

Радев в действителност ли има вяра, че е прав за всичко, което приказва и твърди? Ако има вяра, значи има проблем с нарцисизма. Ако не има вяра, само че приказва по този метод, значи е подвластен. Ясно от кого.

 

Томас Елиът е англо-американски стихотворец и драматург, притежател на Нобелова премия за литература, ослепителен представител на „ груповия запад “, както биха се изразили от Червения площад в Москва. На Елиът принадлежи мисълта: „ Половината от цялото зло в света е поради хора, които желаят да се усещат значими... Те постоянно се оправдават, че водели безкрайна битка да бъдат постоянно удовлетворени от себе си. “

Джон Ленън пък е споделил: „ Войната ще свърши, когато вие поискате “. За Путин сe отнася, господин Радев, не за жертвите.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР