Преплитането на богатството и политиката беше изправено пред засилен контрол

...
Преплитането на богатството и политиката беше изправено пред засилен контрол
Коментари Харесай

Купуването на власт в САЩ – как богатите влизат в политиката

Преплитането на благосъстоянието и политиката беше изправено пред засилен надзор в последно време, като обещанията за законодателство, което да предотврати директната търговия от политици, оставаха неизпълнени.

Междувременно фирмите не престават да наливат големи суми в лобистки старания, което поражда опасения по отношение на честността на законодателния развой.

Този проблем закупи популярност, като някои длъжностни лица даже цитират платформи като Quiver Quantitative, известна с подчертаването на подозрителни покупко-продажби на Конгреса, в техните апели за по-стабилно законодателство. С повишаването на възмущението обаче нарастват и директните връзки сред парите и политиката, илюстрирани от кандидатурата на Демократическата партия Дейвид Троун за сенатор.

Троун, милиардерът, създател на Total Wine & More, е вложил почти $57 милиона от благосъстоянието си в акцията си, което я прави най-скъпите първоначални избори в историята на Мериленд. Този метод на самофинансиране провокира спор за въздействието на благосъстоянието в политиката, повдигайки въпроси по отношение на способността на лицата и организациите да купуват власт и да оформят политически резултати.

Въпреки обилните разноски на Троун, неговият конкурент от Демократическата партия, Анджела Алсбрукс, вижда това като доказателство за доверието в нея като кандидат. Троун обаче гледа на забележителните си разноски като на проява на неговия ангажимент към конкуренцията, даже когато акцентира опасенията по отношение на въздействието на парите в политиката.

Отвъд акцията на Троум през последните месеци се видя засилено внимание върху подозрителните покупко-продажби, осъществявани от политици, и засилен надзор върху корпоративните лобистки старания. Тези развития акцентират незабавната нужда от бистрота и отчетност при политическото финансиране, с цел да се резервира целостта на демократичния развой.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР