Руското правителство официално блокира достъпа до платформата за споделяне на

...
Руското правителство официално блокира достъпа до платформата за споделяне на
Коментари Харесай

Русия забрани алтернатива на YouTube – ето защо

Руското държавно управление публично блокира достъпа до платформата за шерване на видеоклипове Rumble, откакто компанията отхвърли да извърши условията на цензурата.

Крис Павловски, основен изпълнителен шеф на Rumble, удостовери новината, като акцентира уговорката на платформата към свободата на словото и отхвърли ѝ да се поддаде на външен напън. Този ход идва на фона на ескалиращото напрежение във връзка с свободата в интернет в Русия, където държавното управление стяга контрола върху онлайн наличието и изисква от платформите да отстраняват политически чувствителни или нездравословни материали.

В изявлението си Павловски свързва решението на Русия да блокира Rumble с твърдата позиция на платформата против настояванията за цензура, като прави паралели с предходни провокации, изключително във Франция. Rumble е получавала многочислени претенции от съветското държавно управление за цензуриране на разнообразни канали, макар че те са отговаряли на изискванията за прилагане на услугата на Rumble.

Павловски акцентира и последствията за други платформи, работещи в Русия, като сложи под въпрос спазването от тяхна страна на директивите за цензура.

Новината за съветското ограничението на платформата следва показанията на Павловски по отношение на условията за цензура в Бразилия, където Rumble се отдръпна заради напън от страна на правосъдната система на страната.

На чуването, управлявано от републиканеца Крис Смит, бяха прегледани опасенията по отношение на намаляването на гражданските свободи в Бразилия при ръководството на президента Луис Инасио Лула да Силва и съдията от Върховния съд Александре де Мораес, като очевидците разкритикуваха репресивните дейности на държавното управление, задушаващи свободата на изложение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР