Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително

...
Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително
Коментари Харесай

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се показа доста по-добре от Биткойн (BTC) през миналата година.

Акциите на MSTR набъбнаха с над 462% за една година и със 141% от началото на годината (YTD) до почти $1,655 за акция към 22 май. За съпоставяне, цената на Биткойн се е нараснала със 161% за една година и с към 60% от началото на годината (YTD) към 22 май.

Причини за по-доброто показване на MicroStrategy

  • Доверие на вложителите: Премията на MicroStrategy по отношение на Биткойн отразява доверието на вложителите в ръководството на компанията, нейната тактика за потребление на дълг за придобиване на повече Биткойн и евентуалния напредък оттатък притежаваните от компанията BTC токени.
  • Биткойн притежания: От първото тримесечие на 2021 година BTC притежанието по отношение на акция на MicroStrategy се усили с 50%. Към март 2024 година компанията притежаваше 205,000 BTC при 17 милиона акции в обращение, което се равнява на почти 0.012059 BTC на акция.

В резюме, акциите на MicroStrategy се показаха по-добре от тези на Биткойн заради стратегическите управнически решения, увеличените дялове в Биткойн и доверието на вложителите. Въпреки че MSTR съставлява обещаваща краткосрочна капиталова опция, тя носи и по-висок риск по време на пазарни корекции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР