Uniswap Labs, структурата, която стои зад известната децентрализирана платформа за

...
Uniswap Labs, структурата, която стои зад известната децентрализирана платформа за
Коментари Харесай

Uniswap отговори на “нападките” на SEC

Uniswap Labs, структурата, която стои зад известната децентрализирана платформа за търговия Uniswap, оспори евентуално регулаторно деяние от страна на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) с аргумента, че криптовалутите не би трябвало да се класифицират като скъпи бумаги, а по-скоро като цифрови активи, сходни на PDF файловете.

Базираният в Ню Йорк стартъп опроверга обвиняванията в ръководство на нерегистрирана борса и брокерски дилър, откакто SEC издаде “Wells notice ”, документ сигнализиращ за желание за правни дейности.

По време на неотдавнашна конференция, извършена по Zoom, Марвин Амори, основен юридически шеф на Uniswap Labs, опроверга догатката на SEC, като съобщи, че токените би трябвало да се преглеждат като файлов формат за стойност, а не по своята същина като скъпи бумаги. Той акцентира, че е належащо SEC да преразгледа определенията, свързани с тържищата, брокерите и капиталовите контракти, с цел да обхване техните интервенции.

Uniswap Labs изрази готовността си да води правосъдни каузи, в случай че е належащо, като изрази убеденост в своята позиция. Дружеството акцентира евентуалните опасности за SEC при оборване на техните действия, предполагайки по-широко влияние върху регулаторния пейзаж.

Позицията на ръководителя на SEC Гари Генслер във връзка с децентрализираните тържища и цифровите активи попадна под ударите на отговора на Uniswap Labs, в който се акцентират неповторимите характерности на UNI и LP токените.

UNI , служител като принадлежности за ръководство на Uniswap, беше предпазен с изказванието, че не дават отговор на критериите на теста на Хауи – юридически стандарт за капиталови контракти. По сходен метод LP токените, които са неразделна част от механизма за обезпечаване на ликвидност на Uniswap, бяха показани като счетоводни принадлежности, а не като капиталови принадлежности, заради което не попадат в обсега на регулирането на скъпите бумаги.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР