Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като

...
Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като
Коментари Харесай

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, прочут също като „ Ти Джей Стоун “, се призна за отговорен по обвинявания в машинация, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

Сфрага, представящ се за сериен бизнесмен, занимаващ се с недвижими парцели, медии, подкастинг и криптовалути, се е насочил към другари и съседи в Бруклин, Стейтън Айлънд и Лонг Айлънд.

Според информацията Сфрага погрешно е твърдял, че има компании с имена Vandelay Contracting Corp. и Build Strong Homes LLC, евентуално базирайки се на измислената компания Vandelay Industries от телевизионното предаване „ “.

Той убеждавал жертвите да влагат във подправени планове, в това число закупуване, възобновяване и по-късно продажба на жилищни парцели, както и в излъган крипто портфейл. Една от жертвите е била излъгана със $100,000 за фиктивен план, в бранша на строителството.

Вместо да употребява средствата за законни вложения, Сфрага се обогатил и се разплатил с по-старите вложители, което подсказва за класическа Понци скица. Изправен пред оптималната присъда от 20 години отнемане от независимост, Сфрага е наказан да заплати над $1.33 милиона за възобновяване на вредите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР