Вътрешният министър коментира и темата с връчването на фишове и

...
Вътрешният министър коментира и темата с връчването на фишове и
Коментари Харесай

Калин Стоянов: 4 пъти повече разследвания за купуване на гласове спрямо предишните избори

Вътрешният министър разяснява и тематиката с връчването на фишове и наказателни постановления на водачите, които минават през границите на страната ни.
Схемите за пазаруване на гласове остават същите, постоянно гласоподавателите се подкупват с обещания за опрощаване на задължения. Това стана известно от думите на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който бе на публично посещаване в Приморско.

" Цените за пазаруване на гласове ги казахме няколко пъти - сега те са сред 50 и 100 лв.. Предполагам, че в последния миг може да има някаква смяна, само че ще следим този развой. Правим информация за броя на сигналите, като съпоставяме с данните, които имаме за предходните избори от предходната година. За момента има формирани четири пъти повече досъдебни производства, а сигналите са към 2,5 на 100 повече ", сподели министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Стоянов показа мнение, че това би могло се изясни с две аргументи - преди всичко с това, че може би жителите имат по-голямо доверие и подават повече сигнали и на второ място - вътрешното ведомство е пристъпило към подготовка за изборите доста преди вота.

" Поставихме задания на хората, които ни дават информация и действително сега имаме доста оперативни сигнали, които обработваме ", уточни Калин Стоянов.

Той разяснява и тематиката с връчването на фишове и наказателни постановления на водачите, които минават през границите на страната ни.

" Връчването на фишове започва предходната година. За да се оправим с пътния травматизъм, едно от решенията е, този който е нарушил разпоредбите, да си получава наказателното разпореждане, санкциите по фиш и да си ги заплаща. Само и само, в случай че се заплащат санкциите, това е единият от методите да пречупим възприятието на безотговорност, което цари от години по българските пътища. Още през предходната година за наваксване на невръчените документи, които са в действителност доста, разпоредихме на контролно-пропускателните пунктове да се правят информации по автоматизираните осведомителни системи, съответно административно-наказателна активност и там, където има невръчени наказателни постановления и фишове, да се връчват на място. Имаше обстановки, при които доста от жителите не знаеха, че имат нарушавания и доста огромна част от тях желаеха на място да заплатят санкциите си ", добави служебният министър на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР