Операторът на публична зарядна инфраструктура за зареждане на електромобили Eldrive,

...
Операторът на публична зарядна инфраструктура за зареждане на електромобили Eldrive,
Коментари Харесай

Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили

Операторът на обществена зарядна инфраструктура за зареждане на електрически автомобили Eldrive, стартира да построява огромни зарядни паркове за електрически автомобили на лични местоположения с богата екосистема. Първият подобен обект към този момент се строи в Литва, като на него ще могат по едно и също време да зареждат 20 електрически транспортни средства, а във втория стадий зарядните точки ще бъдат увеличени до 40. Проектът включва зарядна инфраструктура за електрически рейсове и камиони. Мощността на станциите ще бъде сред 200 и 400 kW DC, а завършването и стартирането в употреба на зарядния парк се чака до края на тази година. Освен зарядните станции, на местоположението има кафене, магазини и съпътстваща инфраструктура, с цел да може зареждащите да имат всички нужни улеснения на място. Eldrive възнамерява създаване на голям брой такива паркове на всички пазари на които оперира – България, Румъния и Литва.

„ Такъв вид местоположения са неповторими и изцяло изчезнали в Балтика и Източна Европа, само че и извънредно редки световно. Основната разлика сред заряден хъб, каквито Eldrive построява от няколко години, и зарядните паркове е, че с изключение на мащаба, тук оператора е водещият детайл в екосистемата. В допълнение към бързото и комфортно зареждане, е обезпечена и цялата палитра от партньорски артикули и услуги, от които потребителя да се възползва – храни, питиета, магазини. Това е екосистема надалеч оттатък малко кафене или вендинг машина. Потребителят получава голям брой висококачествени улеснения и разнообразни варианти от първокласни артикули и услуги. Този вид местоположения „ обръщат “ обичайния бизнес модел в бранша и дават отговор на всички стремежи и потребности на клиентите. “, разяснява Стефан Спасов, Изпълнителен шеф на Eldrive Holding.

Зарядният парк в Литва се построява до гр. Паневежис на основна локация, ситуирана на автомагистралата „ Виа Балтика “ (част от интернационален път Е670), която свързва Прага и Талин, преминавайки през Полша, Литва, Латвия и Естония. Обектът заема повърхност от 1,5 хектара (15 000 кв.м.) и на него ще бъде построена постройка с повърхност 318 кв.м. Като сътрудници за тази локация са привлечени марките „ Caffeine “ и „ Narvesen “, част от водещия норвежкия конгломерат REITAN AS. Reitan Convenience AS оперира на 7 интернационалните пазара с над 2000 магазина, 800 000 продажби на ден и оборот за 2023 г от над 10 милиарда евро.

*Източник: Eldrive
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР