Предколедните политически чудеса нямат край. Докато всички чакат премиер, на

...
Предколедните политически чудеса нямат край. Докато всички чакат премиер, на
Коментари Харесай

Чака се премиер, появи се цар

Предколедните политически чудеса нямат край. Докато всички чакат министър председател, на партийната сцена се появи още веднъж цар.

Национална движение „Симеон Втори" се възражда, разгласи съдбовния 13 декември проф. Огнян Герджиков. Случайно или не той направи това ден преди краха в Народното събрание на  оферти от ГЕРБ-СДС проектокабинет отпред с проф. Николай Габровски. Кандидат-премиерът получи още поддръжка на Движение за права и свободи и на " Български напредък ", само че с уточнението на Стефан Янев, че партията му няма да гласоподава министрите, тъй като писва политическо съглашение кой носи отговорността за държавното управление.
-->
Очевидно предварителни сондажи на опитните политици в царската партия са стигнали до извода, че в случай че първият мандат се провали, вторият надали ще е сполучлив. Последният късмет е с третия, като всички чакат той да отиде в ръцете на Янев.

Изненадваща коалиция се готви на политическия терен, издадоха за " Стандарт " осведомени с проектите на партията на Симеон Сакскобургготски. Царистите са решили да възкресят партията си и да влязат в близки връзки с „ Български напредък “, като по този метод укрепят политическия център в България. Голямата цел на сходен съюз била коалиция аз идващите избори следващата година, когато и да са те.

„ Национална движение „Симеон Втори" се завръща на политическата сцена. Има мощни лица, ще бъдат познати лица. Ще има и нови, има искащи и да се записват “, съобщи проф. Герджиков. Той освен беше ръководител на 39-ото Народно заседание от квотата на Национална движение „Симеон Втори", когато царската партия пое властта след парламентарните избори през 2001 година Но и длъжностен министър председател на първото държавно управление на президента Румен Радев.

През последните месеци знакови лица на Национална движение „Симеон Втори" още веднъж излязоха в общественото пространство в експертно качество. След като завоюва изборите през предходната година партията на Слави Трифонов Има Такъв Народ пък изненадващо разгласи кабинет отпред с Николай Василев, който бе вицепремиер в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" с министър председател Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета на Тройната коалиция с министър председател Сергей Станишев.

В проектокабинета на проф. Габровски пък изгряха други две знакови имена от ръководството на Национална движение „Симеон Втори", в това число и в композиция и с Българска социалистическа партия – експравосъдният министър Миглена Тачева и вицепремиерът Меглена Плугчиева. На този декор в последните седмици като анализатори и на политическите, и на икономическите процеси в медиите постоянно се изявяват ярки персони от царското ръководство – проф. Даниел Вълчев, който неведнъж бе споменаван за министър председател, някогашният вицепремиер Лидия Шулева, икономистът Любомир Дацов.

Техните имена също се въртят в разнообразни разновидности за кабинет.

„ Има възвръщане на доверието. Оптимист съм, това може да обърне тренда на политическия живот “, съобщи проф. Герджиков, оповестявайки възраждането на Национална движение „Симеон Втори". И добави, че конгрес ще има след два месеца, защото се готвят за избори.

Идеята на Национална движение „Симеон Втори" е да сплоти редиците с партията на Стефан Янев, който също е някогашен длъжностен министър на двете държавни управления на Румен Радев, назначени през 2021 година, както проф. Герджиков.

Близост сред двете партии се долавя и от наименованията им. Царската партия, стартирала като Национално придвижване „ Симеон Втори “ през 2007 година се преименува на Национално придвижване за непоклатимост и напредък. Партията на Стефан Янев пък се споделя „ Български напредък “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР