Преди няколко месеца стана ясно, че любимият начин за транспорт

...
Преди няколко месеца стана ясно, че любимият начин за транспорт
Коментари Харесай

Какво има във вагоните на бронираният влак на Владимир Путин?

Преди няколко месеца стана ясно, че обичаният метод за превоз на Владимир Путин от началото на войната в Украйна е посредством неговия персонален тежко брониран трен. А през днешния ден към този момент знаем какво има и във вагоните му.

Влака е оборудван с фитнес зала, бар и даже козметичен кабинет, съгласно информация на Dossier Center. Съобщава се, че цената на целия този разкош е била 6,8 милиарда рубли.

По-рано тази година самостоятелни медии оповестиха, че Путин е почнал да пътува по-често с частен трен за персоналната си сигурност след началото на нашествието му в Украйна през февруари 2022 година Твърди се, че са издигнати специфични гари за неговата машина.

Новият, просторен взор вътре в частния трен на Путин е резултат от работата, осъществена от Dossier Center, взаимно със CNN, немския вестник Süddeutsche Zeitung и немските телевизионни оператори Westdeutscher Rundfunk и Norddeutscher Rundfunk.  Dossier Center е проучил документи от Федералната работа за защита на Русия (FSO), Руските железници и други източници, свързани с държавното управление.

Съобщава се, че компания, наречена Zircon Service, обслужва влака, за който също се твърди, че съдържа хамам (турска парна баня), зони за хранене и кино. На борда има и съоръжение за животоспасяващи незабавни случаи, като вентилатор и дефибрилатор. Инфузионна единица разрешава да се мери и инжектира точната доза от лекарството за пациент.

Офисът има шумоизолация за диалози и е оборудван със модерна техника. В целия трен телефоните и интернет услугите са предпазени с хардуер за криптиране.

Телевизорите във влака имали проблем, съгласно информацията. Сигналите се губели при прекосяване през тунели или под мостове. За да се поправя това е основана специфична система за буфериране, която изтегля сигнала, преди да бъде предаден на екрана, тъй че Путин не би трябвало да чака фрагментите да се заредят.

Съобщава се, че Zircon Service работи върху повече вагони за влака, в това число „ стая за вагони с мултимедиен център “ и различен вагон за спорт и отдих “.

Dossier Center споделя, че Кремъл е дал отговор на CNN, когато е бил потърсен за влака, като е съобщил, че Путин няма трен за спорт и забавление.

Влакът може и да е издигнат единствено за Путин, само че президентът не пътува самичък

Ежедневно във влака са ангажирани „ десетки чиновници “ от ФСО, които дават отговор за защитата на президента и специфичната връзка “, пишат от Dossier Center.

За да отговори на потребностите на личния състав по сигурността, както и на възможни чиновници на Кремъл и частни посетители, влакът има общо 22 вагона, съгласно информацията. Въпреки това се споделя, че нормално се употребяват единствено към 10 вагона едновременно.

Журналистът Илия Рождественски, който е един от създателите на следствието, споделя пред Newsweek, че тя е „ персонално сюрпризирана, че макар че Владимир Путин се нуждае от влака, с цел да пътува из Русия безвредно и скрито, сигурността и секретността са били подценени при построяването на машината. “

„ Открихме цялостен лист на вагоните на влака в общественото пространство. Бронята на влака не обезпечава отбрана против съществени закани.  Тя защищава единствено от пукотевица “, споделя Рождественски. „ Освен това специфичните информационни системи, конфигурирани във влака, са безнадеждно остарели. С други думи, цялата секретност и сигурност бяха пожертвани, с цел да се основат улеснения като козметичен център и хамам за Путин “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР