Анора на американския сценарист и режисьор Шон Бейкър, комична, но

...
Анора на американския сценарист и режисьор Шон Бейкър, комична, но
Коментари Харесай

„Анора“ на Шон Бейкър спечели „Златната палма“ в Кан

" Анора " на американския сценарист и режисьор Шон Бейкър, комична, само че опустошителна авантюра за една продажница от Бруклин, която се омъжва за сина на съветски олигарх, завоюва огромната премия " Златна палма " на 77-я интернационален кино фестивал в Кан. Победата бележи нов връх за Бейкър, режисьор на самостоятелния филм " Проектът Флорида ". Победата му е първа за американски режисьор след Зпатната палма за Терънс Малик за " Дървото на живота " преди 12 години.

Голямото предпочитание на спечелилия е да продължи да се бори, с цел да резервира киното " живо " там, където му е мястото – в киносалоните.
Ще продължа моята битка да подкрепям киното живо. Да го върна в киносалоните, тъй като светът има потребност да си припомня, че гледането на филми у дома, до момента в който превъртате наличие на телефона си, отговаряте на имейли и им обращате внимание на половина, това просто не е методът – макар че някои софтуерни компании биха желали да мислим по този начин.
Шон Бейкър – режисьор, притежател на " Златна палма "

Голямата премия на фестивала – Гран при – бе присъдена на " Всичко, което си представяме като светлина " на индийката Паял Кападия.

Иранският режисьор Мохамад Расулоф си потегли със Специалната премия на фестивала за своя филм " Семената на дивата смокиня ". Дни преди началото на фестивала той оповести своето бягство от Иран, където беше наказан на 8 години затвор.

Филмът на Расулоф, в който има действителни фрагменти от демонстрациите в Иран през 2022-2023 г, канализира репресиите на режима в Техеран в фамилна драма.

Музикалната комедия " Емилия Перес " на Жак Одиар заслужи две оценки – премията на журито и за женски актьорски отбор – за Селена Гомес, Зоуи Салдана, Адриана Пас и транссексуалната Карла София Гаскон.

Приза за мъжка роля заслужи американецът Джеси Племънс за ролята си във кино лентата " Видове добрина " на Йоргос Лантимос.

За постановка бе отличен португалецът Мигел Гомеш за кино лентата " Голямата обиколка ".

Джордж Лукас бе отличен с почетна " Златна палма " за повсеместен принос към киното, а премията му бе връчена от неговия другар и съидейник Франсис Форд Копола.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР