Днес е Световният ден на множествената склероза. Отбелязва се за

...
Днес е Световният ден на множествената склероза. Отбелязва се за
Коментари Харесай

26 май - Световен ден на множествената склероза

Днес е Световният ден на множествената склероза. Отбелязва се за повторно, като тази година акцентът е върху разбирането на световния стопански разход, обвързван с заболяването.

Множествената склероза (МС) е хронично инвалидизиращо заболяване, което визира към 2 млн. души по целия свят. В България болните са над 4500. Диагностицираните са най-вече сред 20- и 40-годишни. Болестта може да засегне качеството на живот на даден субект и е обвързвана с високи разноски за пациентите, техните фамилии и обществото като цяло.

Резултати от интернационално изследване и отчет за въздействието на Министерски съвет върху международната стопанска система демонстрира, че в границите на една междинна дълготрайност на живота крайната цена на заболяването за засегнатия, както и за обществото като цяло е 1,2 млн. $.

Фондация „ Министерски съвет общество в България " насочва зов за повече приемливост към хората с множествена склероза, за схващане на въздействието, което това заболяване оказва върху живота на страдащите, за обезпечаване на подобаваща работа и съответно лекуване и грижи, които да запазят по-дълго тяхната работоспособност.

Международната федерация за Министерски съвет (MSIF) е основала особено за случая клип на фона на песента на „ Ю Ту " Beautiful Day.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР