Нежна струйка парфюм изпълва стъклен флакон. Това е Scentronix -

...
Нежна струйка парфюм изпълва стъклен флакон. Това е Scentronix -
Коментари Харесай

Приятни аромати: AI машина създава парфюми от над 500 милиарда възможни комбинации

Нежна струйка парфюм изпълва стъклен флакон. Това е Scentronix - машина, предопределена да основава парфюми, които са толкоз самостоятелни, колкото и индивидът, който ги носи. Ароматите не са основани от продуктови разработчици на огромна марка, а от вас, потребителя - с малко помощ от няколко логаритъма. Всеки от огромните цилиндри, окачени над конвейера, съдържа ароматна течност - градивни детайли, които могат да се комбинират, с цел да се получи крайният артикул. А наличните пермутации са умопомрачително доста.
В тази версия на машината с 46 градивни детайла можете да разполагате с над 500 милиарда благоприятни условия. Разбира се, не са ви нужни толкоз доста, само че всяка формула е неповторима, тъй че няма повтаряне. Сега това може да значи също, че някои формули ще бъдат в границите на едно и също пространство, само че всичко генерирано е неповторимо.
Анахита Меканик, съосновател и началник на отдела за дизайн на аромати, Scentronix

Изборът на парфюм стартира с онлайн въпросник. Алгоритмите взимат вашите отговори и ги комбинират с одобрено парфюмерийно ноу-хау, с цел да основат вашите лични неповторими формули. Но тук не става въпрос толкоз за това дали желаете цитрусов или дървесен мирис, а повече за това кой сте вие като персона. Тук, на ревюто Vivatech в Париж, потребителите, които попълнят въпросника, получават код. Цифрите отключват три формули, които логаритмите са основали. След това машината оживява и първият флакон се насочва към конвейерната лента, с цел да стартира да събира своята неповторима композиция от парфюмни съставки.
Изкуственият разсъдък е в действителност софтуерен асистент, който ви дава преднина в комплицираната процедура и форма на изкуство. Така че той е тук, с цел да ви помогне да започнете с нещо.
Анахита Меканик, съосновател и началник на отдела за дизайн на аромати, Scentronix

Scentronix е основана в Нидерландия и разполага с машини и в Лондон, Дубай и Виена.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР