Президентът на САЩ Джо Байдън каза отново, че не възнамерява

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза отново, че не възнамерява
Коментари Харесай

Байдън категоричен: Страната ни няма да изпраща военни в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели още веднъж, че не има намерение да изпраща американски бойци в Украйна.

Същевременно Байдън похвали водачеството на Съединени американски щати в света в отговор на обвиняванията в уязвимост, отправени от републиканския му противник Доналд Тръмп.

„ В Украйна няма американски бойци, които да водят война. Решен съм това да остане по този начин, само че ние сме мощни с Украйна и ще бъдем с тях ", съобщи демократът, обръщайки се към випускниците на влиятелната военна академия Уест Пойнт, заяви Си Ен Ен.

Президентът дефинира съветския президент Владимир Путин за „ жесток тиранин “, който е бил „ сигурен, че НАТО ще се разпадне “ след нашествието в Украйна.

„ Вместо това най-големият защитителен съюз в историята на света е по-силен от всеки път “, сподели Байдън.

Миналия месец американските законодатели одобриха дълго отлаган законопроект за военна помощ за Киев в размер на 61 милиарда $ след месеци закъснение. Украинските сили претърпяха неуспехи на бойното поле заради дефицит на муниции и финансиране.

Оттогава насам Байдън подреди да бъдат изпратени пет транша военна помощ за Украйна. Русия в това време продължава офанзивата си против Харковска област.

Байдън също по този начин похвали ролята на Съединени американски щати в Близкия изток, като означи, че Вашингтон организира „ незабавна дипломация “ за обезпечаване на преустановяване на огъня и връщане на заложниците, държани от палестинската терористична формация Хамас.

„ Благодарение на въоръжените сили на Съединени американски щати ние вършим това, което може да направи единствено Америка като незаменима нация, единствената суперсила в света “, акцентира той.

Президентът на Съединени американски щати, който води акция за преизбиране през ноември, също по този начин прикани кадетите да съблюдават клетвата си „ не към политическа партия, не към президент, а към Конституцията на Съединените американски щати, против всички врагове, външни и вътрешни “.

Той ги назова „ пазители на американската народна власт “.

„ Свободата не е безвъзмездна. Тя изисква непрекъсната зоркост ", добави Байдън.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР