20-годишнината на Школата за митнически кучета на Агенция Митници“, намираща

...
20-годишнината на Школата за митнически кучета на Агенция Митници“, намираща
Коментари Харесай

Кучетата Гари, Гая и Мая показаха как търсят наркотици пред ученици от Варна

20-годишнината на Школата за митнически кучета на Агенция „ Митници “, намираща в Балчик, беше маркирана с проява на работата на екипите лидер и куче пред възпитаници .

На уменията на четириногите митнически чиновници се порадваха деца от Клуба за предварителни защити при 4-та Езикова гимназия „ Фредерик Жолио Кюри “ – Варна. Кучетата Гари, Гая и Мая , както и техните водачи от отдел „ Борба с наркотрафика “ на Министерство на правосъдието „ Летище София “ и Министерство на правосъдието „ Кулата “, демонстрираха образно по какъв начин претърсват транспортни средства и колета , с цел да открият опиати.

В 20-годишната история на школата са подготвени над 100 детекторни кучета за откриване на наркотични субстанции, тютюневи произведения и банкноти, готови да работят с митническите чиновници по границите и в страната .

Школата за митнически кучета в Балчик е основана благодарение на Програма ФАР и методическата поддръжка на Германската митническа администрация . Официалното й разкриване се състои в края на 2003 година, а нейните преподаватели са се обучавали на най-хубавите методологични практики в школите за митнически кучета в Германия и Чехия.

С по-високи заплати пробват да намерят работна ръка по черноморските курорти

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР