Правителството одобри включването на новата Национална програма за обучение и

...
Правителството одобри включването на новата Национална програма за обучение и
Коментари Харесай

Осигуряват работа на 830 безработни в 14 общини до края на годината

Правителството утвърди включването на новата Национална стратегия за образование и претовареност „ Работа ” в Националния проект за деяние по заетостта за 2017 година

До края на тази година самодейността ще се осъществя пилотно в 14 общини с високо ниво на безработица от областите Враца, Видин и Монтана.

По програмата ще бъде обезпечена субсидирана претовареност на 830 безработни за интервала от септември до декември. 

Програмата ще бъде финансирана с 2 млн. лв.. Те са обезпечени посредством оптимизация на бюджета на общественото министерство, заяви държавната пресслужба. 

По новата стратегия ще се обезпечава субсидирана претовареност на цялостно или ненапълно работно време. Наетите ще извършват разнообразни действия в частния бранш или общественополезни действия към общините като ремонт на публични здания, комунално-битово обслужване, поддържане на недвижимо културно завещание или оказване на услуги на популацията.

Приоритетно в претовареност ще се включват дълготрайно безработни, безработни младежи, както и безработни, които получават обществени помощи или са с главно и по-ниско обучение и без професионална подготовка.

Работодатели по програмата могат да бъдат частни компании, общински администрации и предприятия, обществени предприятия, неправителствени организации. Те ще получават средства за трудовите хонорари на наетите лица и дължимите осигуровки за сметка на работодателя, според Националния проект за деяние по заетостта за 2017 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР