Правителството да разработи пътна карта за влизане на България в

...
Правителството да разработи пътна карта за влизане на България в
Коментари Харесай

БСП иска от управляващите пътна карта за влизане в еврозоната

Правителството да създаде пътна карта за влизане на България в еврозоната. Това е един от 10 целта за бъдещето на Европейски Съюз, които Българска социалистическа партия желае страната ни да отстоява по време на европредседателството. Те бяха показани на конгреса през днешния ден от президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, който разгласи, че ГЕРБ е пропуснала да трансформира европредседателството в национална идея.

Според него не се стартира в този момент с подготовката за влизане в еврозоната, България в никакъв случай няма да е в нея, тъй като процесът лишава към 10 години.

" Неприемането на страната ни в Шенген е демонстрация на двоен стандарт и неспазване на европейските правила. То е скандал. Работа на държавното управление е да предприеме бързи ограничения за влизането ни в Шенгенското пространство, изключително при съществуването на другари на нашата идея като Жан-Клод Юнкер ", уточни Станишев.

С влизането в Шенген и еврозоната съгласно Българска социалистическа партия България ще е не в периферията, а - в ядрото на Европейски Съюз. " Ние към този момент платихме цената за присъединението към еврото, влизайки във Валутен ръб преди 20 години. Сега е значимо да отговорим на страховете на хората и да работим в посока равнене на заплащането и на стандарта на живот с този в множеството европейски страни. Предлагаме държавното управление да започва процедурата и да покаже отговорно държание като предложи пътна карта и назначи основен договарящ за еврозоната с сан на заместник-министър ", разгласи Станишев.

Другите цели са опазване и развиване на Европейския обществен модел; равноправно присъединяване на България в европейската защита и сигурност; Многогодишната финансова рамка – опазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като правила на безплатно финансиране; европейската вероятност пред Западните Балкани; Черно море и Дунав – район на сигурност и съдействие.

Според някогашния водач на Българска социалистическа партия с цел да бъде партията опция на ГЕРБ, би трябвало да е мощна и сплотена. " Българска социалистическа партия е демократична партия – в нея постоянно е имало разнообразни отзиви и това не трябва да се драматизира или пресича. Напротив – в разногласието се ражда същинската политика ", сподели още Станишев.

Президентът на ПЕС приказва за борбата за Нова Европа сред левите и десните и различната обществена визия, която ПЕС ще предложи. " Освен орязването на еврофондовете с до 30%, десницата в Европа предлага и смяна в правилото на финансиране – от безплатно към финансови принадлежности. Това значи българските общини и българското държавно управление да взимат заеми за огромните инфраструктурни планове. Кой ще заплаща тези заеми? Ние, българските жители ", уточни Станишев.

Според него пред Европейски Съюз има нови провокации – миграция, защита на граници, защита и други. Заради това била значима позицията на България като страна-председател на Съвета на Европейски Съюз. " Ако желаеме Черно море да е район на мир и непоклатимост, да приказваме със съседите си и да си сътрудничим по образеца на Балтийско море , дано върнем тематиката в дневния ред на Европа. Най-безболезнено и потребно за всички е да почнем с екологията ", сподели още Станишев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР