От поканените днес само ДПС прие поканата за разговориИ председателят

...
От поканените днес само ДПС прие поканата за разговориИ председателят
Коментари Харесай

Кабинет на споделената отговорност предлагат от ГЕРБ

От поканените през днешния ден единствено Движение за права и свободи одобри поканата за диалози
И ръководителят на Народно събрание наложително да е от ГЕРБ, слагат изискване от партията на Борисов

До дни ще бъде препоръчано документално съглашение

Кабинет на споделената отговорност. Това е предлагането, което насочат към останалите партии в Народното събрание от ГЕРБ. Това отговори на въпрос на “Труд news ” Деница Сачева, която дружно с Рая Назарян и Теменужка Петкова дадоха брифинг след първата си среща за сформиране на държавно управление с Движение за права и свободи. Другите поканени - ППДБ и “Възраждане ”, не се явиха.

“Говорим за държавно управление на споделената отговорност и документът, който ще предложим за разискване, ще бъде точно в този смисъл и с съответни политики. Това е единствената допустима формула, защото хората прекомерно доста се измориха от прекомерната борба, от политиката на кой с кого не може. Трябва да покажем кой с кого може и че сме в положение да надмогнем политическото си его и тяснопартийните си ползи ”, сподели Сачева.

Източници на “Труд news ”, осведомени с преговорния развой, обясниха какво значи “кабинет на споделената отговорност ” - всички партии, подкрепящи държавното управление и подписали програмен документ, който ще стане обществен до дни, да носят отговорност за кабинета, въпреки и незадължително да имат свои представители на министерски постове.

Търсят път по какъв начин да продължат напред

Българска социалистическа партия се позоваха на решение на пленума

Марков разгласи, че не желае среща с контактьорски групи
Четири обединения отхвърлиха на ГЕРБ
Четири партии отхвърлиха да договарят с екипа на ГЕРБ. От ППДБ благодариха за поканата и оповестиха, че ще следват волята на гласоподавателите си. “Ще бъдем мощна проевропейска съпротива, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклонение от европейския път на България ”, написаха в отговора си до ГЕРБ от управлението на обединението.

“Смятаме, че вашият метод няма по какъв начин да докара до ръководство, което да работи в полза на страната ”, настояват още от ППДБ.

Българска социалистическа партия е втората парламентарна партия, която съобщи, че няма да взе участие в договарянията. Борислав Гуцанов, който е избран за предстоящ началник на парламентарната група на социалистите, напомни, че съботният пленум е взел решение партията да не поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, в случай че се стигне до втори опит за сформиране на кабинет в границите на 50-ото Народно събрание.

От “Възраждане ” за следващ път припомниха тезата си, че ще поддържат само държавно управление с мандат на личната им партия.

Нерегистрираният към момента от съда нов водач на “Величие ” Николай Марков съобщи следното: “С контактьорски групи на мен ми е обидно да си приказвам, не знам на другите по какъв начин не им е обидно. Борисов е индивидът водач и него желая да изслушам. Назарян и Теменужка не са водачи, те могат на следващия ден да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР