Повече от половината от хотелиерите в страната обмислят намаление на

...
Повече от половината от хотелиерите в страната обмислят намаление на
Коментари Харесай

Цената на лятото: Браншът готов да свали цените

Повече от половината от хотелиерите в страната обмислят понижение на цените, с цел да привлекат повече туристи. От сектора обаче са на разнообразни отзиви до какъв брой това е допустимо. Каква е обстановката с хотелите по Северното Черноморие?
Въпреки старта на летния туристически сезон, огромна част от хотелите по Черноморието към момента не са отворили. Тези, които го направиха обаче са мощно затруднени. Въпреки неналичието на туристи от сектора считат, че няма по какъв начин да предложат съществени отстъпки на своите клиенти.
„ Цената би трябвало да бъде пазарна, по отношение на всеки един хотел и всеки един туристически артикул. Много е мъчно да вършим прекомерно огромни отстъпки, тъй като извънредно доста разноски има един хотел и облагата е много минимална”, споделя ръководителят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна Павлин Косев.
Атанас Карагеоргиев е измежду хотелиерите, които считат, че отстъпките, които са направени и все още са задоволителни.
„ Аз не съм последовател на внезапното понижаване на цените, тъй като те и в този момент са задоволително ниски и рационални. Те с нищо не се разграничават от предни години. Оттук нататък обратно не можем да отстъпим, тъй като и в този момент работим на загуба”, споделя той.
Нещо повече Атанас даже е вложил в нова технология за ресторанта на хотела. Целта- надява се, по този метод да реши проблемите, свързани с ковид.
Въпреки усложненията обаче от сектора са безапелационни - сезонът, би трябвало да бъде избавен.
„ Хотелите, които оферират положително качество и добър артикул, даже и без облага, даже и нула на нула да е сезона, би трябвало да останат на пазара”, споделя Косев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР